GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απροσδόκητη “έκρηξη” στις κινεζικές εξαγωγές

Ανάσα αισιοδοξίας για την κινεζική οικονομία, η οποία λειτουργεί και ως ατμομηχανή της παγκόσμιας, αφού το εξωτερικό εμπόριο της χώρ...


Ανάσα αισιοδοξίας για την κινεζική οικονομία, η οποία λειτουργεί και ως ατμομηχανή της παγκόσμιας, αφού το εξωτερικό εμπόριο της χώρας σημείωσε απροσδόκητη άνοδο.
Μολαταύτα, οι αναλυτές αμφιβάλλουν ακόμα, αν η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί όντως «στροφή».
Οι ειδικοί δεν περίμεναν την αύξηση αυτή στις εξαγωγές της Κίνας. Ανήλθε σε 14,7% τον Απρίλιο του 2013 συγκριτικά με έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 10,3%. Παρόμοια τάση εμφάνισαν και οι εισαγωγές: 16,8%, έναντι 13,9% που περίμεναν οι αναλυτές.
Θετικά ήταν, επομένως, και τα πορίσματα για το εμπορικό ισοζύγιο, αφού παρουσιάστηκε πλεόνασμα 18,16 δισ. δολαρίων, τριών περισσότερων σε σχέση με τις εκτιμήσεις.
Παρά τα ευχάριστα αυτά νέα από το Πεκίνο, πολλοί ειδικοί παραμένουν, πάντως, σκεπτικοί, δεδομένης και της συνέχισης της κρίσης στη ζώνη του ευρώ αλλά και της ασθμαίνουσας ανάκαμψης των ΗΠΑ.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση