GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τιμωρούνται πολλαπλά»...

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη. Την μεγάλη μείωση ως προς το ποσό του εφάπαξ για όσους είχαν διαδοχική ασφάλιση και εξήλθαν της υπ...


Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Την μεγάλη μείωση ως προς το ποσό του εφάπαξ για όσους είχαν διαδοχική ασφάλιση και εξήλθαν της υπηρεσίας τους από... 01/01/2010 έως 31/12/2010, επισημαίνει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Με την συνταξιοδότηση, το ΤΕΑΠ-ΔΕΗ, πέραν της χορήγησης επικουρικής σύνταξης, εκδίδει και την «προσωρινή» απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος. Η «προσωρινή» απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος δεν μεταβάλλεται σε τίποτα με την έκδοση της οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης, ως προς το υπολογιζόμενο ποσό του εφάπαξ, δεδομένου ότι αυτό δεν επηρεάζεται από άλλους εξωτερικούς παράγοντες (π.χ. ασφάλιση σε άλλα ταμεία, διαδοχική ασφάλιση) παρά μόνο από το χρόνο υπηρεσίας στην ΔΕΗ.

Με την διαδικασία του υπ’ αριθμ. Φ.80000/31870/993/29-12-2011, τιμωρούνται πολλαπλά όσοι υπάγονται στη διαδοχική ασφάλιση, πέραν της σοβαρής καθυστέρησης στην έκδοση της κύριας σύνταξης τους με τη δικαιολογία των υπηρεσιών ότι έχουν φόρτο εργασίας. Πέραν όμως, του ότι καθυστερεί η έκδοση της κύριας σύνταξης, σύμφωνα με τον νόμο 4024/2011 οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης και εξήλθαν της υπηρεσίας από 01/01/2010 - 31/12/2010 χάνουν 25% του εφάπαξ βοηθήματος.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στην παρέμβασή του: «αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εργαζόμενοι οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/2010 - 31/12/2010 και ενώ έπρεπε να λάβουν το εφάπαξ βοήθημα, όπως όριζε η νομοθεσία, λόγω καθυστέρησης των υπηρεσιών, να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του 3986/2011, του 4024/2011 και του 4093/2012. Προκύπτει λοιπόν, το εξής παράδοξο. Εργαζόμενοι που συνταξιοδοτήθηκαν (χωρίς διαδοχική ασφάλιση) πολλούς μήνες αργότερα από άλλους συναδέλφους τους (με διαδοχική ασφάλιση) να παίρνουν ολόκληρο το ποσό του εφάπαξ, ενώ αυτοί που συνταξιοδοτήθηκαν πολύ ενωρίτερα (αλλά είχαν διαδοχική ασφάλιση) να παίρνουν το ποσόν του εφάπαξ με μείωση (αν και η προσωρινή απόφαση χορήγησης του είχε εκδοθεί από τον αρμόδιο ΤΠΠ-ΔΕΗ, πολύ χρόνο πριν την εφαρμογή του νόμου 3986/2011».

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος και ποιος είναι ο εύλογος χρόνος απάντησης των υπηρεσιών, δεδομένου ότι λόγω καθυστέρησης, καθυστερεί και η έκδοση της κύριας σύνταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση