GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναστέλλεται η πληρωμή του φόρου πρώτης κατοικίας στην Ιταλία

Την αναστολή πληρωμής της δόσης του Ιουνίου του φόρου πρώτης κατοικίας καθώς και την αναχρηματοδότηση του έκτακτου ταμείου ανεργίας απο...

Την αναστολή πληρωμής της δόσης του Ιουνίου του φόρου πρώτης κατοικίας καθώς και την αναχρηματοδότηση του έκτακτου ταμείου ανεργίας αποφάσισε... το υπουργικό συμβούλιο στην Ιταλία, υπό τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

«Οι αποφάσεις μας δίνουν τις πρώτες αναγκαίες απαντήσεις στις οικογένειες, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Η μετάθεση της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου πρώτης κατοικίας, που έληγε στο τέλος του Ιουνίου, εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικού ανακαθορισμού του συγκεκριμένου φόρου (που είναι γνωστός με το αρκτικόλεξο Imu). Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τον Αύγουστο.

Παράλληλα, ο Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε ότι επισημοποιήθηκε η απόφαση με την οποία οι βουλευτές και γερουσιαστές που ασκούν παράλληλα καθήκοντα υπουργών ή υφυπουργών δεν θα λαμβάνουν στο εξής «διπλή αμοιβή». Με την απόφαση αυτή καταργείται ουσιαστικά ο μισθός τους για την εκτέλεση των υπουργικών τους καθηκόντων.

«Η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα. Το μέτρο αυτό είναι μόνιμο, θα συνεχίσει δηλαδή να ισχύει και στο μέλλον», ανέφερε ο Λέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση