GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δικαίωση Μαρκόπουλου για το φυσικό αέριο»

από το Γραφείο Τύπου Ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μ...

από το Γραφείο Τύπου Ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, στις 2 Απριλίου 2013, ζητούσε να... ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων για το πώς το Υπουργείο Ανάπτυξης και η πολιτική ηγεσία αυτού, εξασφάλισαν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, των ιδιωτών καταναλωτών και των ελληνικών επιχειρήσεων, όταν η χώρα μας εμφανίζεται να κατέχει τα πρωτεία της ακρίβειας των τιμολογίων φυσικού αερίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα ερωτούσε: «Ποιοι φόροι επιβαρύνουν τα τιμολόγια φυσικού αερίου; Είναι συμβατοί με τις οδηγίες της Ε.Ε.; Η φορολόγηση είναι πλεονεκτικότερη ή βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ύψος των τελών που επιβάλουν χώρες- ανταγωνιστές της Ελλάδος; Προτίθεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης να αλλάξει τιμολογιακή κατεύθυνση ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική βιομηχανία;»

Στις 17/4/2013 ο Υπουργός κος Χατζηδάκης, δηλώνει αναρμόδιος να απαντήσει και στα 5 ερωτήματα που του έθεσε ο βουλευτής.

Την ίδια στιγμή και ενώ η Κυβέρνηση κωφεύει, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε έκθεση που θα παρουσιάσει στο επερχόμενο Συμβούλιο Κορυφής, παραθέτει αναλυτική κατάσταση των τιμών του φυσικού αερίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την έβδομη υψηλότερη θέση τιμής ανά μεγαβατώρα φυσικού αερίου.

Άρα το φυσικό αέριο στην Ελλάδα είναι πανάκριβο.

Αντί λοιπόν, η Κυβέρνηση να περιορίζεται στην εσωτερική μετάθεση ευθυνών, πρέπον θα ήτο να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τον θεσμικό κοινοβουλευτικό έλεγχο και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων τα οποία ταλανίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους έλληνες καταναλωτές.

1 σχόλιο

  1. Πρώτα ο μαθητής, ωρύεται το Υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα Μέσα Μαζικής Διαπλοκής ! Ναι, η κυβέρνηση που έχει οδηγήσει το ποσοστό των ανέργων στους νέους στο 60%, με ένα άλλο 20% στη μετανάστευση, φοβάται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και το μέλλον των νέων παιδιών !!! Ποιο μέλλον, βρε αγύρτες ; Άνεργος ή μετανάστης ή υπάλληλος των 300 ευρώ !!!
    Αυξάνει το ωράριο των καθηγητών. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τους άλλους ( γι’ αυτό θα μιλήσω και όχι για τις συνέπειες στους ίδιους τους καθηγητές ) ;
    1) 10.000 αναπληρωτές ( νέα παιδιά και αυτά ), από του χρόνου στην ανεργία ή στην υποαπασχόληση.
    2) Οι 150.000 απόφοιτοι καθηγητικών σχολών ( που πέρασαν στις Πανελλαδικές του συστήματος ) θα είναι ισοβίως ΑΝΕΡΓΟΙ, γιατί οι προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών θα είναι μηδαμινές για τα επόμενα χρόνια, άρα τι θα κάνουν ; Μετανάστευση ή ανεργία ή ντελιβεράδες ;
    3) Οι 100.000 φοιτητές- σπουδαστές ( αυτή τη στιγμή , που πέρασαν με τις πολυπόθητες Πανελλαδικές ) που σπουδάζουν σε καθηγητικές σχολές ας ξεχάσουν μια για πάντα τη πιθανότητα να αποκτήσουν επάγγελμα ανάλογο της ειδικότητάς τους. Με 200 μόνιμους διορισμούς και μερικές εκατοντάδες προσλήψεις αναπληρωτών, μεγαλύτερη πιθανότητα έχουν να κερδίσουν το ΛΟΤΤΟ παρά μια εργασία
    4) Με την αύξηση του ωραρίου θα χάσουν τη δουλειά τους και περίπου 1000 εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία!
    5) Από τους 100.000 φετινούς υποψηφίους των Πανελλαδικών ( που γι’ αυτούς κόπτονται δήθεν αυτοί που τους έχουν εξασφαλίσει μια θέση ανεργίας ή μετανάστευσης ή μισθού 200-300 ευρώ ), οι 30.000 περίπου θα μπουν σε σχολές καθηγητικές ( κυρίως από το 1ο και 2ο επιστημονικό πεδίο ). Με τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας ( αύξηση του ωραρίου, μείωση αναπληρωτών ) , όταν θα αποφοιτήσουν από τα Πανεπιστήμια, θα βρουν δουλειά τη … Δευτέρα Παρουσία !!!

    Με απλά λόγια, είτε γίνουν είτε αναβληθούν οι Πανελλαδικές, οι 9 στους 10 που θα περάσουν ( πλην Λακεδαιμονίων ) θα είναι υποψήφιοι άνεργοι ή μετανάστες, χάρη στα μέτρα της Τρόικα, της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εδώ και 4 χρόνια. Αυτό, βέβαια, δεν το τονίζουν ούτε τα κανάλια, ούτε οι πολιτικοί των 3 κομμάτων, ούτε τα βλέπουν οι γονείς που παραμυθιάζονται από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης.
    Οι συνέπειες των μέτρων στην εκπαίδευση, Από τη νέα χρονιά, χιλιάδες καθηγητές ( φέτος ΄πρέπει να ήταν πάνω από 10.000 , από του χρόνου θα διπλασιαστούν ) θα συμπληρώνουν ωράριο σε 2-3 σχολεία , κάνοντας μαθήματα διαφορετικά της ειδικότητας τους. Ακούμε κάθε χρόνο παράπονα από τους γονείς γιατί κάνουν φιλολογικά μαθήματα ξενόγλωσσοι ή θεολόγοι ή κοινωνιολόγοι , γιατί κάνουν μαθηματικά και φυσική καθηγητές βιολογίας ή χημείας κλπ. Από του χρόνου ΟΛΟΙ πρέπει να ξέρουν ότι τα φαινόμενα αυτά σε όλη την Ελλάδα, σε Γυμνάσια και Λύκεια, θα πολλαπλασιαστούν, ότι δεν θα λειτουργούν διοικητικά τα σχολεία (αφού οι καθηγητές κάνουν όλες τις διοικητικές εργασίες ), ότι θα είναι αδύνατον να δουν τον Διευθυντή και τους Υποδιευθυντές ( γιατί θα έχουν πολλές ώρες διδασκαλίας επιπλέον ) και ΤΌΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ( ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ; ) ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.Αυτά είναι τα «θαύματα» της πολιτικής της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ : άνεργος ή μετανάστης ή εργαζόμενος των 300 ευρώ ή νεόπτωχος καταχρεωμένος από τα χαράτσια και τους φόρους. Τώρα, ως γονείς, ας λιθοβολήσουμε τους καθηγητές των 800 ευρώ, κι ας αφήσουμε όσους έφαγαν το δημόσιο χρήμα εδώ και 40 χρόνια, με μίζες, Χρηματιστήριο, δημόσια έργα, Ολυμπιακά έργα, ομόλογα, τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, αυτούς που έκοψαν τα επιδόματα για τα παιδιά, αυτούς που έκοψαν τα δώρα και φέτος κάναμε το φτωχότερο Πάσχα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση