GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Α. Λοβέδρος για τη βασική και αναλογική σύνταξη...

Απάντηση  στους κουκουλοφόρους της παραπληροφόρησης για το ασφαλιστικό .   Πράγματι, το άρθρο 37 του Νόμου 3863/2010 ( Νόμος για το Ασφα...

Απάντηση  στους κουκουλοφόρους της παραπληροφόρησης για το ασφαλιστικό.  
Πράγματι, το άρθρο 37 του Νόμου 3863/2010 ( Νόμος για το Ασφαλιστικό Σύστημα) προβλέπει ότι από " Την 1-1-2015 το Κράτος αναλαμβάνει την χρηματοδότηση της βασικής σύνταξης όλων των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΝΑΤ πλην του ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ".
Ο ισχυρισμός όμως που εντέχνως διακινείται από διάφορους δήθεν "ειδήμονες" του ασφαλιστικού συστήματος, ότι τάχα εξ αιτίας αυτής της διάταξης του νόμου, οι συντάξεις από την 1-1-2015 θα φτάσουν στο ποσό των 360 ευρώ, είναι τόσο ψευδής, που σε άλλες εποχές θα προκαλούσε γέλιο. Επειδή όμως η σημερινή εποχή είναι δραματική, και ό,τι εκφέρεται ως δημόσιος λόγος θα πρέπει να είναι ακριβής, θέλουμε να τονίσουμε στους διάφορους καιροσκόπους, που διαδίδουν και διακινούν τα μύρια όσα ψεύδη, τα παρακάτω:
Στο άρθρο 1 του Ν.3863/2010 γίνεται αναφορά στη βασική και αναλογική σύνταξη. Βασική σύνταξη είναι το ποσό που εγγυάται το κράτος και έχει ως ημερομηνία έναρξης εφαρμογής την 1-1-2015. Αναλογική σύνταξη είναι το ποσό της σύνταξης, το οποίο αναλογεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών και μάλιστα για τα έτη ασφάλισης μετά την 1-1-2011 !!! και βαρύνει τους προϋπολογισμούς των ασφαλιστικών ταμείων. Το ποσό δε της σύνταξης που θα λαμβάνει ο κάθε ασφαλισμένος, ο οποίος θεμελιώνει δικαίωμα μετά την 1-1-2015 !!!,θα είναι το άθροισμα της βασικής και της αναλογικής σύνταξης (δηλαδή, δεν αφορά κανέναν από τους νυν συνταξιούχους). Αν κάποιος από όλους αυτούς τους " ειδικούς-άσχετους" διαβάσει και τα άρθρα 2,3,4 και 5 θα δεί πως υπολογίζονται η βασική και η αναλογική σύνταξη, τόσο για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους και κατά πόσο οι ρυθμίσεις για τη διαδοχική ασφάλιση είναι προς το συμφέρον των ασφαλισμένων σε σχέση με το προϋπάρχον καθεστώς. Ξέρω ότι κάποιοι ενοχλούνται από την πολιτική μας παρουσία. Η αθλιότητα όμως έχει κι αυτή τα όριά της. Οι κουκουλοφόροι της παραπληροφόρησης δεν έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την πραγματικότητα.

3 σχόλια

  1. ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λακές του ΔΝΤ είναι αυτός που υπόγραψε το σταμάτημα της επιχορήγησης των συντάξεων. Τι γίνανε τα λεφτά των ασφαλισμένων ρεεεεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοβέρδο πότε θα έρθεις στο Ηράκλειο Κρήτης να σε υποδεχτούμε !!!! λεμονόκουπες ,όταν ήσουν υπουργαρα πήγες στο ξενοδοχείο του Μεταξά στην αμουδαρα με πέντε κλούβες ΜΑΤ ,ΤΏΡΑ ελα με δυο τάγματα στρατού ΜΑΛΆΚΑ..ούτε ο φίλος σου η δημαρχαρα Ιωαννης Κουρακης δεν θα σε γλιτώσει... ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΕΕΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΒΙΛΑ ΤΗΣ ΛΥΓΑΡΙΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση