GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενημερώθηκαν οι γυναίκες βουλευτές όλων των κομμάτων από την Ε. Ράπτη για την εκστρατεία "Ένα στα πέντε"

από το Γραφείο Τύπου Η Βουλευτής Επικρατείας κα Ντόρα Μπακογιάννη, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευ...

από το Γραφείο Τύπου Η Βουλευτής Επικρατείας κα Ντόρα Μπακογιάννη, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κα Έλενα Ράπτη, μέλος της... Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, ενημέρωσαν την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 στις 15:00 τις γυναίκες συναδέλφους του ελληνικού κοινοβουλίου, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Εντευκτήριο της Βουλής των Ελλήνων και στην οποία παραβρέθηκαν γυναίκες βουλευτές όλων των κομμάτων.

Η κα Μπακογιάννη ανέφερε ότι «στην Ευρώπη σήμερα, τέσσερα στα πέντε παιδιά απολαμβάνουν αξιοπρεπούς στέγης. Τέσσερα στα πέντε παιδιά σιτίζονται κανονικά. Σχεδόν πέντε στα πέντε παιδιά έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Όμως ένα στα πέντε παιδιά πέφτει καθημερινά θύμα σεξουαλικής βίας». Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «η κοινοβουλευτική διάσταση της εκστρατείας «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» αποσκοπεί κυρίως στην ενημέρωση και την συμμετοχή των εθνικών κοινοβουλίων, με απώτερο σκοπό την περαιτέρω υπογραφή, επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση». Και τόνισε ότι είναι υπέρ της διαμόρφωσης ενός πανευρωπαϊκού πλαισίου κανόνων προστασίας των παιδιών.

Η κα Ράπτη έκανε μια εκτενή αναφορά στις προγραμματισμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και κάλεσε τις γυναίκες συναδέλφους να σταθούν με την ευαισθησία που τις διακρίνει αρωγοί στη μεγάλη αυτή προσπάθεια για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δημιουργώντας ένα κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά.

Παρούσες ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ζέττα Μακρή, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Κατερίνα Παπακώστα, Φεβρωνία Πατριανάκου, Ασημίνα Σκόνδρα, Μαρία Αντωνίου, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Μπατσαρά Γεωργία, Χρυσούλα Καφαντάρη, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Ασπασία Μανδρέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση