GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι κολοσσοί της κρουαζιέρας αναζητούν νέους προορισμούς στην Ελλάδα

Επίσκεψη στα λιμάνια Αργοστολίου, Κατακόλου και Ζακύνθου πραγματοποίησε Κλιμάκιο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων ...


Επίσκεψη στα λιμάνια Αργοστολίου, Κατακόλου και Ζακύνθου πραγματοποίησε Κλιμάκιο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) και είχε συναντήσεις με τις Τοπικές Αρχές και τις Διοικήσεις των Λιμένων.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι, οι διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων επιδιώκουν, να δημιουργηθούν νέες περιοχές επίσκεψης και όχι μόνο να υπάρχουν οι παραδοσιακές σε λιγοστά λιμάνια, που υπήρχαν πριν κάποιο καιρό και αυτό για να δώσουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να μπορέσει να δει νέα μέρη και ενδιαφέροντα που δεν ήσαν γνωστά.

Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λιμενική υποδομή και πιο συγκεκριμένα:

1. Τα κρηπιδώματα παραβολής των πλοίων.
2. Τις αίθουσες παραμονής επιβατών terminals.
3. Την εφαρμογή των ειδικών απαιτήσεων όσον αφορά την ασφάλεια Maritime Security και γενικότερα την λήψη μέτρων ελέγχου και εποπτείας χερσαίας ζώνης με μέσα και ηλεκτρονικά συστήματα που προβλέπονται για το σκοπό αυτό.
4. Τη χρησιμοποίηση ναυδέτων, προκειμένου για την εξυπηρέτηση των πλοίων για τα οποία δεν διατίθενται θέσεις παραβολής.
5. Την οριοθέτηση αγκυροβολίων, προκειμένου για την ασφαλή παραμονή των κατά την διάρκεια των επισκέψεων.
6. Τον έλεγχο της θαλάσσιας κυκλοφορίας.
7. Τις ευκολίες όσον αφορά την επίσκεψη των επισκεπτών εκείνων που δεν πραγματοποιούν εκδρομές και επιθυμούν να επισκεφθούν πεζοί την πόλη.
8. Την καταλληλότητα των αεροδρομίων από πλευράς χρησιμοποιήσεως charters, προκειμένου για τη μεταφορά επιβατών που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν κυκλικό ταξίδι home porting.
Τονίστηκαν τα οφέλη αυτής της δυνατότητος αφού ο τουρίστας δεν θα διέρχεται μόνο transit αλλά θα καταφτάνει μία δύο μέρες πριν από την επιβίβαση στο πλοίο, οπότε θα παραμένει σε ξενοδοχεία και η αγορά θα θερμαίνεται ακόμα περισσότερο.
9. Την ανάδειξη των ενδιαφερόντων για τον επισκέπτη όπως, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, τόποι φυσικού κάλους και άλλα ενδιαφέροντα στις εκδρομές που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.
10. Τονίστηκε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν το γεγονός της απελευθέρωσης του cabotage και να γίνουν όλες οι αναγκαίες υποδομές που έχουν σχέση με τον λιμένα αλλά και τα αεροδρόμια, προκειμένου να προσελκύσουν το τουριστικό ρεύμα στον τόπο τους.
11. Υπεδείχθησαν σύγχρονοι και απλοί τρόποι κατασκευής κρηπιδωμάτων, που μπορούν με απλό και σύντομο τρόπο να καλύψουν τις ανάγκες, ιδιαίτερα στους λιμένες εκείνους που η ποιότητα του βυθού και η γεωγραφική τους θέση παρέχει φυσική προστασία από τους ανέμους και τον κυματισμό.

«Οι αρμόδιες Διοικήσεις των Λιμένων εδέχθησαν με μεγάλη ικανοποίηση την πρωτοβουλία μας για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης και δήλωσαν ότι πολύ σύντομα θα ζητήσουν να γίνουν συναντήσεις στα Γραφεία της Ενώσεως, έχοντας τα αποτελέσματα προωθούμενων σχετικών μελετών που έχουν ανατεθεί προς εκπόνηση, ώστε να μπορέσουν να διατυπωθούν οι απόψεις και παρατηρήσεις των χρηστών, που είναι οι διαχειρίστριες εταιρείες μέλη της Ενώσεώς μας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης:

«Η διαδικασία αυτή είναι αναγκαία και εγένετο κατανοητό ότι θα είναι πολύ χρήσιμη, ώστε κάθε έργο που θα αποφασιστεί να έχει προηγουμένως εξεταστεί και μελετηθεί με τη γνώμη όλων και ιδιαίτερα αυτών που θα είναι σε τελική φάση και οι χρήστες. Η Ένωση έχει προγραμματίσει και άλλες επισκέψεις και ιδιαίτερα σε μικρούς λιμένες, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς, οι οποίοι θα πρέπει να εξετάσουν τις δυνατότητες του τόπου και τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη αυτού του κλάδου της τουριστικής ναυτιλίας.

Τελειώνοντας το κλιμάκιο της Ενώσεως ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι, οι εμπειρίες μας από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ενέργειες εξετάσεως των προβλημάτων του κάθε λιμένος, από κοινού με τους αρμόδιους Φορείς, έχει αποδώσει καρπούς και είναι βέβαιο ότι από τη θέληση και διάθεση του κάθε αρμόδιου και υπεύθυνου, εξαρτάται και ο βαθμός προόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που δεν είναι άλλοι από την ανάπτυξη της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας και γενικότερα τα οφέλη για την οικονομία της Χώρας».
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση