GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κεφαλονιά τα… σπάει! Όμορφη αναβίωση του εθίμου των μπότηδων στο Λιθόστρωτο!

Η Κεφαλονιά σήμερα τα... σπάει! Και δεν είναι υπερβολή να το πούμε αυτό. Μια όμορφη αναβίωση του Εθίμου των μπότηδων, είχαμε σήμερα σ...

Η Κεφαλονιά σήμερα τα... σπάει! Και δεν είναι υπερβολή να το πούμε αυτό.

Μια όμορφη αναβίωση του Εθίμου των μπότηδων, είχαμε σήμερα στις 11 το πρωί με την Πρώτη Ανάσταση στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο.
Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει από νωρίς τους γύρω χώρους στους οποίους θα γινόταν η πτώση των κατακόκκινων πήλινων σταμνών.

Κείμενο: Γιώργος Χαλαβαζής

Βίντεο: Γιάννης Παπαδάτος

Στις 11 ακριβώς, σήμαναν οι καμπάνες για την Πρώτη Ανάσταση και δύο μεγάλοι κατακόκκινοι μπότηδες γεμάτοι νερό έφυγαν από το Καμπαναριό της εκκλησίας (τον πρώτο τον έριξε ο Βαγγέλης Μαζαράκης που πρωτοστάτησε στην ιδέα της αναβίωσης). Αυτό ήταν! Ένα έθιμο εκατοντάδων χρόνων είχε αναβιώσει.

Εν συνεχεία και από την εξέδρα που είχε στηθεί, τη σκυτάλη στις ρίψεις πήραν ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κουνάδη, πρόσκοποι, ο μαέστρος της φιλαρμονικής, μικροί και μεγάλοι, απλοί πολίτες που ήθελαν να συμμετάσχουν στην αναβίωση του εθίμου. Όλοι ανέβηκαν και έσπασαν κάτι για το καλό.

Την τελευταία στάμνα την έριξε το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Αργοστολίου, το οποίο εν συνεχεία μοίρασε λαμπάδες και δαφνόφυλλα στον κόσμο, που πραγματικά ήταν πάρα πολύς.

«Ανάστα ο Θεός» λοιπόν σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που για την πραγματοποίησή της σύμπραξαν οι καταστηματάρχες του Αργοστολίου και η Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα Λιθοστρώτου.

Και του χρόνου








inkefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση