GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς να αποφύγετε κλασσικά προβλήματα κατοικίδιων

Οι γάτες και οι σκύλοι είναι οι τετράποδοι φίλοι, τους οποίους αντιμετωπίζουμε συνήθως ως μέλη της οικογένειάς μας. Η προσοχή και η φρο...

Οι γάτες και οι σκύλοι είναι οι τετράποδοι φίλοι, τους οποίους αντιμετωπίζουμε συνήθως ως μέλη της οικογένειάς μας. Η προσοχή και η φροντίδα, που τους δίνουμε ορισμένες φορές εντυπωσιάζει, καθώς το «δέσιμο» που ...
προκύπτει είναι μοναδικό. Ωστόσο η συμβίωση δεν είναι πάντα αρμονική. Υπάρχουν μικροπροβλήματα που προκύπτουν και πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

ΓΑΤΕΣ

Πετάνε το φαγητό

Αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο, όταν το μπωλ στο οποίο της βάζετε να φάει είναι πλαστικό. Για το λόγο αυτό προτιμάμε να αγοράσουμε ένα ανοξείδωτο πιο βαθύ μπωλ ή να την κουράσουμε με παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες πριν το φαγητό για να έχει περισσότερη όρεξη.

Γρατζουνούν τα πάντα

Οι γάτες γρατζουνάνε, για να οριοθετήσουν την περιοχή τους. Περιορίζουμε την επαφή τους με έπιπλα και τοποθετούμε ένα αξεσουάρ για να ξύνουνε κοντά στα σημεία, που μέχρι πρότινος κατέστρεφαν. Με τον τρόπο αυτό, τις καθοδηγούμε σταδιακά για το σωστό και το λάθος.

Δεν χρησιμοποιούν το κουτί

Ορισμένες γάτες δεν νιώθουν άνετα να κάνουν την ανάγκη τους στο κουτί με την άμμο για διάφορους λόγους (θόρυβο, θερμοκρασία, οσμές). Μπορούμε να προτιμήσουμε μια άλλη περιοχή για να τοποθετήσουμε το κουτί και να το καθαρίζουμε όσο πιο συχνά γίνεται. Έσχατη λύση είναι η αντικατάσταση του κουτιού.

Νιαούρισμα βραδινές ώρες

Αυτό είναι πιθανώς σημάδι υπερθυρεοειδισμού ή αλλαγής διατροφικών συνηθειών. Συνήθως οι πιο μεγάλες σε ηλικία γάτες τείνουν να νιαουρίζουν βραδινές ώρες. Εμπλουτίζοντας της διατροφή του κατοικίδιου μας με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες E και C είναι πολύ πιθανό να βοηθήσουμε την κατάσταση. Εάν δεν είναι επιβεβαιωμένα κάτι ιατρικό, μπορούμε να της δώσουμε ένα παιχνίδι ή εναλλακτικά να αγνοήσουμε την αναζήτηση προσοχής της.

ΣΚΥΛΟΙ

Με άλλα σκυλιά στο δρόμο

Το θέαμα δεν είναι πάντα ευχάριστο όταν δύο σκυλιά συναντιούνται στο δρόμο. Για το λόγο αυτό πρέπει να έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Αφού πάρουμε την επιβεβαίωση από τον άλλο ιδιοκτήτη, μπορούμε να πλησιάσουμε αργά χωρίς να αιφνιδιάσουμε το άλλο τετράποδο. Στη συνέχεια παίρνουμε την επιβεβαίωση και από το δικό μας κατοικίδιο και τα αφήνουμε να κοινωνικοποιηθούν.

Γαυγίζει όταν χτυπάει η πόρτα

Όταν κάποιος ξένος πλησιάζει, οι σκύλοι αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο. Για να το ξεπεράσει ο σκύλος μας, αρχικά βάζουμε κάποιον οικείο να γρατζουνίσει ελαφρά την πόρτα. Εάν δεν αντιδράσει ο σκύλος μπορούμε να τον ανταμείψουμε με κάποιο σνακ. Μπορούμε να ανεβάσουμε την ένταση με ένα χτύπημα της πόρτας και σταδιακά να εκπαιδεύσουμε το σκύλο μας στο να μην αντιδρά, μέχρι να φτάσουμε στο χτύπημα του κουδουνιού.

Ουρεί με το που φτάνετε σπίτι

Επιτρέπουμε στο σκύλο μας να πάρει το χρόνο του και δεν βιαζόμαστε να γυρίσουμε σπίτι. Επίσης πρέπει να του δείχνουμε (στην αρχή τουλάχιστον) τη διακριτικότητα που απαιτείται, όταν βρισκόμαστε έξω. Γυρίζοντας από την άλλη και αποφεύγοντας οπτική επαφή, αφήνουμε το σκύλο ελεύθερο να κάνει ότι θέλει.

Μασάει τα πάντα εκτός παιχνιδιών

Η συνήθεια αυτή είναι απόλυτα υγιής για το τετράποδό μας καθώς εξασκεί τα δόντια του και νιώθει καλά. Για να αποφύγουμε όμως να χάσουμε παπούτσια και κάλτσες μας, πρέπει να του κάνουμε τα παιχνίδια ακαταμάχητα. Καλό θα ήταν να τα ανανεώνουμε και να τα κρύβουμε όταν δεν τα χρησιμοποιεί για να τα αναζητά περισσότερο.

Μαδάει

Αυτό ισχύει τόσο για γάτες όσο και για σκύλους. Η έντονη τριχόπτωση συνήθως οφείλετε σε στεγνή επιδερμίδα, κακή διατροφή ή άγχος. Περιποιούμαστε το τρίχωμα του κατοικίδιου μας για τουλάχιστον πέντε λεπτά τη μέρα. Επίσης προσπαθούμε να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα του και το τρίχωμά του, με την αλλαγή διατροφής. Για παράδειγμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στην τροφή του.
flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση