GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία: Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί στο βόρειο Κουσέιρ

Άνευ προηγουμένου μάχες και βομβαρδισμοί μαίνονται εντός και στα περίχωρα της συριακής πόλης Κουσέιρ, τον έλεγχο της οποίας επιδιώκε...


Άνευ προηγουμένου μάχες και βομβαρδισμοί μαίνονται εντός και στα περίχωρα της συριακής πόλης Κουσέιρ, τον έλεγχο της οποίας επιδιώκει  εδώ και μία εβδομάδα να ξαναπάρει από τους αντάρτες ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από την λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

«Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί, που σημειώνονται σήμερα σε όλους τους άξονες εντός και εκτός της Κουσέιρ, είναι οι πιο σφοδροί από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση» του στρατού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντελραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η πόλη του Κουσέιρ και οι τοποθεσίες που ελέγχουν οι αντάρτες βόρεια της πόλης, όπως η Χαμιντιγιέ, το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο της Νταμπάα και η Ααρτζούν, δέχονται σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποιούν πυραύλους εδάφους-εδάφους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή η αναζωπύρωση των μαχών αιτιολογείται από την επιθυμία της Χεζμπολάχ να κερδίσει έδαφος πριν από την ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει το βράδυ ο ηγέτης της Χάσαν Νασράλα» για την 13η επέτειο από την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον νότιο Λίβανο.

«Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη απελευθέρωση της Κουσέιρ. Είμαστε στην δεύτερη και προτελευταία φάση της μάχης», δήλωσε αξιωματικός του συριακού στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώνοντας ότι «μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 600 αντάρτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση