GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλ.Τσίπρας: Δώδεκα προτάσεις για το Ασφαλιστικό

Την ανάγκη δημιουργίας ενός πανελλαδικού δικτύου αλληλεγγύης των συνταξιούχων υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση σ...


Την ανάγκη δημιουργίας ενός πανελλαδικού δικτύου αλληλεγγύης των συνταξιούχων υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας
σε συγκέντρωση συνταξιούχων, ενώ παράλληλα, ανακοίνωσε σειρά πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι η ώρα να στήσουμε ένα δίκτυο, ένα πυλώνα αλληλεγγύης και δράσης στο χώρο των συνταξιούχων με πανελλαδική δομή που θα στηρίζει με όλους τους τρόπους τον συνταξιούχο και θα κάνει αποδοτικότερη τη δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Απαντώντας σε δηλώσεις του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών για τις αισιόδοξες εκτιμήσεις σχετικά με την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι έχουν αποτύχει σε όλες τις προβλέψεις τους. Η εσωτερική και εξωτερική τρόικα και ο μηχανισμός της προπαγάνδας τους προσπαθεί να μας πείσει ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα και πρόσθεσε :

«Μας λένε ανερυθρίαστα ότι βγαίνουμε από την κρίση την ώρα που όλη η Ευρώπη μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην κρίση. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αλλάζει το κλίμα γιατί ξεκινάνε το πρόγραμμα της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου που ονομάζουν πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων». Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για τις ιδιωτικοποιήσεις σημειώνοντας ότι αυτά τα λίγα χρήματα που θα πάρουν πάνε στον ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από τα 7 δισ. της τελευταίας δόσης, τα 6 δισ. πήγαν στους δανειστές.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πολιτική των κυβερνήσεων επί σειρά ετών στα ασφαλιστικά ταμεία κάνοντας λόγο για διαχρονική λεηλασία. Στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα απαντά:

- Θεσμοθέτηση νέων δημόσιων πόρων για την κοινωνική ασφάλιση, οι οποίοι δεν θα επιβαρύνουν τα χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα.
-Κοινωνική ρήτρα στα δημόσια έργα: Ποσοστό επί της αξίας του αναλαμβανόμενου έργου με το οποίο θα επιβαρύνεται ο εργολήπτης σε κάθε περίπτωση συμβάσεων παραχώρησης δημοσίων έργων και συμβάσεων κρατικών προμηθειών.
-Κοινωνική ρήτρα επί της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Ποσοστό υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης των εκάστοτε αναπροσαρμογών της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και εκτάσεων γης του δημοσίου.
- Εισφορά επί του συνόλου των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω των πάσης φύσεως -δημοσίων, ιδιωτικών ή συνεταιριστικών- πιστωτικών ιδρυμάτων. Η εισφορά αυτή θα επιβαρύνει αποκλειστικώς τα πιστωτικά ιδρύματα και θα περιορίζεται σ' ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών.
-Εισφορά στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Η εισφορά αυτή θα πρέπει να επιβαρύνει αμφοτέρους τους συναλλασσόμενους. Έχει σκεφτεί κανείς αυτές τις ημέρες με το «χρηματιστηριακό ράλι» τι έσοδα θα είχαμε για τα ασφαλιστικά ταμεία;
-Ειδικός φόρος υπέρ του ασφαλιστικού αποθεματικού στις δαπάνες συμμετοχής σε τυχερά παιγνίδια, λαχεία, λόττο, ΠΡΟΠΟ, καζίνο, στην ίδια επίσης λογική μετακίνησης από το εισόδημα στις δαπάνες. Ο φόρος αυτός θα επιβαρύνει, κατ' αρχήν, τον απλώς συμμετέχοντα στις δραστηριότητες αυτές.

-Πρόσθετος φόρος που θα επιβαρύνει με το ίδιο ποσοστό και τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών. Οι επιχειρήσεις αυτές θα φορολογηθούν με βάση όχι τον τζίρο αλλά τα κέρδη τους , με μεγαλύτερο, βέβαια, συντελεστή.

-Έκτακτη φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων περιλαμβανομένων και των Τραπεζών.
- Τμήμα των εσόδων του δημοσίου από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.
-Αξιοποίηση της λίστας των μεγαλοοφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την αύξηση των εσόδων του.
- Ακύρωση των πρόσφατων μειώσεων των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
-«Φρένο» στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών και σταδιακή αποκατάσταση τους με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας ξεκινώντας πρώτα απ' όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

1 σχόλιο

  1. H κυβέρνηση, με την επιστράτευση των καθηγητών, έθεσε απέναντί της ένα εκλογικό σώμα περίπου 500.000 ψηφοφόρων. Καθηγητές και δάσκαλοι μαζί με τις οικογένειές τους αγγίζουν τις 500.00 ψήφους. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση στρέφει εναντίον της 10.000 αναπληρωτές και τις οικογένειες τους, καθώς και 200.000 απόφοιτους, φοιτητές και υποψηφίους Καθηγητικών και διδασκαλικών σχολών που θα μείνουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ άνεργοι ( ή μετανάστες ) αφού τα επόμενα 15 χρόνια θα έχουμε μηδενικές προσλήψεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ενέργεις της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας, με πανάθλια σχολικά βιβλία, χωρίς υποδομές, με μαθητές και δασκάλους και γονείς δυσαρεστημένους, με τους νέους άνω των 18 ετών ανέργους ή με μισθούς 200-300 ευρώ, απογοητεύει και υποβαθμίζει ένα εκλογικό σώμα 2 εκ. ψηφοφόρων ! Η εικόνα θυμίζει παραμονές του 1980, οπότε η πλειοψηφία των δυσαρεστημένων στράφηκε προς το ΠΑΣΟΚ. Με τα καμώματά της στο χώρο της Παιδείας στρέφει ένα ποσοστό 50% των παραπάνω δυσαρεστημένων προς τον Σύριζα ( κεντροαριστεροί και κεντρώοι ) και ένα 20-25% από τους υπόλοιπους στους ΑΝΕΛ και στη Χρυσή Αυγή. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και η κυβέρνηση σπρώχνει με την αυταρχική της πολιτική την πλειοψηφία των υπαλλήλων προς τον Σύριζα, μαζί με τις οικογένειές τους και τα ενήλικα παιδιά τους ! Σύντομα ο Σύριζα θα αγγίζει ποσοστά του 30% και οι ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή ποσοστά διψήφια άνω του 10% !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση