GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα επιστρέψει την εντολή ο Μπορίσοφ

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα λάβει ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος της Βουλγαρίας GERB, Μπόικο Μπορίσοφ, από τον Βούλγαρο πρό...


Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα λάβει ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος της Βουλγαρίας GERB, Μπόικο Μπορίσοφ, από τον Βούλγαρο πρόεδρο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, μετά τις εκλογές της 12ης Μαΐου όπου το κόμμα του βγήκε πρώτο με ποσοστό 30,5%.

Ωστόσο, ο Μπορίσοφ, μιλώντας σήμερα στο νέο Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας, διευκρίνισε ότι δεν θα αποδεχθεί την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης και ότι θα ανακοινώσει προφορικά την πρότασή του για τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Στη συνέχεια, όπως υπογράμμισε ο ηγέτης του GERB, θα επιστρέψει την εντολή, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος για τον διορισμό κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη για σταθεροποίηση της χώρας.

«Θα εξοικονομήσουμε τουλάχιστον μισή ώρα έτσι. Δεν προτίθεμαι να υποβάλω την πρότασή μου στο Κοινοβούλιο, καθώς είναι προφανές ότι θα απορριφθεί από τον νέο τριμερή συνασπισμό και αυτό σημαίνει χάσιμο χρόνου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ.

Σημειώνεται ότι τα κόμματα που κατάφεραν να συγκεντρώσουν ποσοστό πάνω από το 4% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή, εκτός από το GERB, είναι το Βουλγάρικο Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP)με ποσοστό 26,6%, το εθνικό τουρκικό κόμμα για τα Δικαιώματα και της Ελευθερίας (DPS) με 11,2% και το ακροδεξιό κόμμα «Ατάκα» με 7,3%.

Έτσι, σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση, το BSP και το DPS λαμβάνουν από κοινού 120 έδρες, από το σύνολο των 240, ενώ το GERB 97 και το «Ατάκα» 23 έδρες.

Εν τω μεταξύ, το Βουλγάρικο Σοσιαλιστικό Κόμμα και το DPS έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε κυβέρνηση με το κεντροδεξιό κόμμα του Μπορίσοφ που κέρδισε τις εκλογές, αλλά δεν είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση μόνο του.

Από τη στιγμή που ο ηγέτης του GERB ξεκαθάρισε ότι θα επιστρέψει την εντολή, αυτή θα περάσει διαδοχικά στα επόμενα κόμματα. Σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση ο Βούλγαρος πρόεδρος θα πρέπει να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση, στη συνέχεια να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να προκηρυχθούν εκλογές εντός δύο μηνών. parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση