GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση κειμηλίων απελευθέρωσης της Μακεδονίας

Την κινητή περιοδική έκθεση “Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας, Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913”, εγκαινίασαν στο Κέντρο πολιτισμού Πανο...

Την κινητή περιοδική έκθεση “Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας, Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913”, εγκαινίασαν στο Κέντρο πολιτισμού Πανοράματος ο υπουργός...
Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Οπως τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο κ. Καράογλου τα εκθέματα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι «κομμάτια της ψυχής μας».

Οι φωτογραφίες, τα κειμήλια του ελληνικού στρατού και των άλλων στρατιωτικών δυνάμεων που πήραν μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους, τα παράσημα και τα αναμνηστικά διπλώματα είναι όλα εκείνα τα στοιχεία που φωτίζουν την εθνική μας ταυτότητα, την κληρονομιά των προγόνων μας και την ιστορική μας παράδοση. Είναι όλα εκείνα που ενώνουν το ηρωικό χθες με το σήμερα και το σήμερα με το ελπιδοφόρο αύριο.

Διότι η παράδοση δεν περιορίζεται μόνο στα μουσεία ή στις εκθέσεις, αλλά είναι βαθιά ριζωμένη στις καρδιές μας, αποτελώντας μέρος των αξιών με τις οποίες μας μεγάλωσαν οι γονείς μας.Ας αφήσουμε, λοιπόν, στην άκρη εκείνα τα λίγα που μας χωρίζουν και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να κάνουμε πράξη όσα -όλοι μας- οραματιζόμαστε για αυτόν τον τόπο», σημείωσε ο κ. Καράογλου.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη επισήμανε ότι η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, «μια επέτειος που δεν πρέπει να μείνει μια τυπική ανάμνηση, αλλά να γίνει ένα εγερτήριο γεγονός που μας διδάσκει ότι η ομοψυχία και η φιλοπατρία μπορούν να εμπνεύσουν και να μας δώσουν και σήμερα όραμα και ελπίδα, όπως συνέβη και το 1912».

Η έκθεση θα παραμείνει στο κέντρο πολιτισμού Πανοράματος έως και το Σάββατο 25 Μαΐου ανοικτή για επισκέψεις σχολείων και πολιτών .

Ωρες λειτουργίας : Τρίτη-Παρασκευή 9:30 π.μ. – 08:30 μ.μ.

Σάββατο 9:30 π.μ. - 03:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση