GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bundesbank: Ταχύτερη η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας κατά το β' τρίμηνο

Η Γερμανία απέφυγε την ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2013, χάρη στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Η Bundesbank σημειώνει ότι... αναμέ...

Η Γερμανία απέφυγε την ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2013, χάρη στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Η Bundesbank σημειώνει ότι... αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση της γερμανικής οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο, η οποία δεν θα οφείλεται μόνο στην αύξηση της δραστηριότητας στον κατασκευαστικό τομέα.

«Η αξιοσημείωτη αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών μετά από μία ασθενή εκκίνηση το 2013 επιτρέπει την ελπίδα ότι με τις εξαγωγές και τις επενδύσεις σε εξοπλισμό οι παράγοντες της ζήτησης —στην ώθηση των οποίων μπορεί να βασισθεί η γερμανική οικονομία ως επί το πλείστον— θα ανακάμψουν», αναφέρει η έκθεση.

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, ωθούμενη από την ισχυρή ζήτηση από την Ευρωζώνη. Ωστόσο, η Bundesbank αναφέρει επίσης ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι, λόγω της ασθενούς οικονομικής κατάστασης σε μεγάλα τμήματα της Ευρωζώνης και των προβλημάτων που προκύπτουν από την κρίση χρέους.

Η Γαλλία διολίσθησε σε ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του έτους και λόγω των ασθενών οικονομικών προοπτικών δόθηκε στη χώρα προθεσμία δύο επιπλέον ετών για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Η Bundesbank προειδοποίησε ότι η πολύ μεγάλη ελαστικότητα στην εφαρμογή των κανόνων για τη μείωση του ελλείμματος μπορεί να πλήξει την αξιοπιστία.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση