GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

CNN: "Φως" στο τούνελ της ελληνικής οικονομίας

Για «φως στο τούνελ» κάνει λόγο άρθρο της ιστοσελίδας του CNN με αντικείμενο την ελληνική οικονομία και τίτλο «Ελλάδα: Τρία χρόνια μ...


Για «φως στο τούνελ» κάνει λόγο άρθρο της ιστοσελίδας του CNN με αντικείμενο την ελληνική οικονομία και τίτλο «Ελλάδα: Τρία χρόνια μετά το μνημόνιο».
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το άρθρο έχουν περάσει τρία χρόνια από όταν δόθηκε στην Ελλάδα το ποσό των 110 δισ. ευρώ στο πλαίσιο των συμφωνιών για τα "πακέτα" στήριξης που σύναψε η χώρα με τους Ευρωπαίους εταίρους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τα σκληρά μέτρα λιτότητας οδήγησαν έκτοτε την οικονομία στον «πάτο». Η ανεργία έχει εκτοξευτεί, με περισσότερους από 6 στους 10 νέους να βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας.

Ωστόσο μπορεί να υπάρχει «φως» στην άκρη του τούνελ, σχολιάζει ο αρθρογράφος του CNN. Έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθει ξανά το 2014. Και ενώ η Ελλάδα παραμένει αποκλεισμένη από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζές της -η Τράπεζα Πειραιώς- είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να αντλήσει επαρκή κεφάλαια από τους παγκόσμιους επενδυτές για να αποφύγει την κρατικοποίηση.

Στο άρθρο παρατίθενται τέσσερα γραφήματα που αποτυπώνουν την πορεία εξέλιξης της ελληνικής οικονομίας από το τελευταίο έτος πριν το μνημόνιο μέχρι σήμερα:

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση