GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η γαλλική Dassault τα «χώνει» στον Ολάντ γιατί αγοράζει αμερικάνικα αεροσκάφη...

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής βιομηχανίας Dassault Aviation, Ερίκ Τραπιέ, επέκρινε σήμερα την αγορά από την Γαλ...


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής βιομηχανίας Dassault Aviation, Ερίκ Τραπιέ, επέκρινε σήμερα την αγορά από την Γαλλία δύο αμερικανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαίοι βιομήχανοι, που διαθέτουν την τεχνολογία, περιμένουν ακόμη την έναρξη ενός ευρωπαϊκού προγράμματος. Ανησυχούμε. Το να βλέπουμε να αγοράζονται αμερικανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, χωρίς ταυτόχρονα να έχουμε μια πραγματική έναρξη ενός ευρωπαϊκού ή γαλλοβρετανικού ή γαλλογερμανικού προγράμματος, δεν μας καθιστά ευτυχείς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τραπιέ στο περιθώριο μιας διεθνούς έκθεσης για επιχειρηματίες της αεροπορικής βιομηχανίας, της EBACE, στη Γενεύη.
 Την ώρα που μας λένε ότι απαιτείται να κάνουμε προσπάθειες και ότι θα υπάρξει περιστολή ορισμένων (στρατιωτικών) προγραμμάτων, μας λένε επίσης ότι δεν μπορούν να αναζητήσουν την τεχνολογία (των τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών), σε εμάς, παρότι την διαθέτουμε», πρόσθεσε.
Τι απαντά ο υπουργός Αμυνας
Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν αιτιολόγησε χθες (Κυριακή) την αγορά από τη Γαλλία δύο μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων κατασκοπευτικών αεροσκαφών από τις ΗΠΑ, εξηγώντας ότι η Γαλλία έχει «χάσει το ραντεβού» με τα αεροσκάφη του είδους αυτού. Ακόμη, ο Λε Ντριάν επιβεβαίωσε τις συνομιλίες με το Ισραήλ για την αγορά επιπλέον τέτοιων αεροσκαφών (Unmanned Aerial Vehicles, UAVs).
Ο Τραπιέ άφησε να εννοηθεί ότι εικάζει «έναν ορισμένο εκγαλλισμό» των αεροσκαφών που θα αποκτηθούν, δηλαδή «την απόκτηση της δυνατότητας να δρουν με χειρισμό από τη Γαλλία και στη Γαλλία για (να επιλυθούν) τα προβλήματα των εναέριων συχνοτήτων». Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Ντασό έχει ήδη συνεργαστεί με τους Ισραηλινούς για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Heron TP και ήταν σε θέση να το τροποποιήσει με βάση τα γαλλικά πρότυπα. «Αυτή η προσφορά είχε συζητηθεί μια ορισμένη περίοδο κι εξακολουθεί να ισχύει», είπε.
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας επέμεινε επίσης στην αναγκαιότητα να υπάρξει «προετοιμασία για την κατασκευή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών νέας γενιάς, που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη» που πρόκειται να αγοραστούν.
Ο Τραπιέ από την πλευρά του τόνισε ότι για το θέμα αυτό δεν έχει μέχρι στιγμής προσδιοριστεί ποιες είναι οι ανάγκες που υπάρχουν. «Δεν έχω δει να εκφράζονται προς εμάς (τους βιομηχάνους) κοινές ανάγκες, ώστε να καλυφθούν τις γερμανικές, τις γαλλικές και τις βρετανικές ανάγκες. Αυτό το αίτημα δεν έχει γίνει», σημείωσε. Εάν είχε διατυπωθεί (τέτοιο αίτημα), δεν θα υπήρχε πρόβλημα να βρούμε κοινό έδαφος και να κατασκευάσουμε -η Bae Systems, η EADS και η Dassault- (ένα τέτοιο αεροσκάφος) ώστε να καλυφθεί η κοινή ανάγκη» των ευρωπαϊκών χωρών, ανέφερε, προσθέτοντας πως οι βιομήχανοι συζητούν ήδη για το θέμα αυτό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση