GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρίσιμο το αυριανό Eurogroup για την πρώτη δόση της Κύπρου

Την έκθεση της Tρόικας για το «ξέπλυμα» χρήματος θα συζητήσουν αύριο στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης και θα ζητήσου...

Την έκθεση της Tρόικας για το «ξέπλυμα» χρήματος θα συζητήσουν αύριο στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης και θα ζητήσουν από την Κύπρο να κάνει προσαρμογές, ώστε να είναι συμβατή με τις επισημάνσεις της Moneyval και της Deloitte Ιταλίας. Η αυριανή συνεδρίαση κρίνεται κρίσιμη πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου προς την Κύπρο. Με βάση τη συμφωνία που επήλθε στο Eurogroup στις 12 Απριλίου, οι ξένοι ελεγκτές εξέτασαν τις πρακτικές που ακολουθεί η Κύπρος για καταπολέμηση του «ξεπλύματος» χρήματος και τις παρέδωσαν στα ενδιαφερόμενα μέρη. Η απόφαση του Eurogroup τόνιζε ότι «η πρώτη εκταμίευση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας θα γίνει στα μέσα Μαΐου, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος για το πλαίσιο καταπολέμησης του “ξεπλύματος” χρήματος». Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο μηχανισμός δεν ήταν σε θέση να εκταμιεύσει τα χρήματα νωρίτερα. Η έκθεση παραμένει επτασφράγιστο μυστικό καθώς περιλαμβάνει αρκετά ευαίσθητα στοιχεία. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η έκθεση απαλλάσσει την Κύπρο από τις βαριές κατηγορίες που είχαν εκτοξεύσει χώρες όπως η Γερμανία για «ανεξέλεγκτους Ρώσους ολιγάρχες, που χρησιμοποιούν το νησί για “ξέπλυμα” χρήματος». Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι όπου υπάρχουν κενά, η Κύπρος δεσμεύεται να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις. Η έκθεση φαίνεται να εντοπίζει πάντως ζητήματα όπως η διαφάνεια για τον πραγματικό δικαιούχο εταιρειών που διακινούν χρήματα. Ζητά όπως υπάρχει ρύθμιση του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου και επαγγελματικών φορέων όπως οι λογιστές και οι δικηγόροι. Παρά τα κενά που εντοπίζονται, το Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει τη δόση, θέτοντας όμως όρους, η πλήρωση των οποίων θα παρακολουθείται κατά τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος.

1 σχόλιο

  1. Η ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΕΝΤΕΛΛΕΤΑΙ ΚΑΘ' ΑΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΝ :

    1) ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΑΡΡΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΩΣΙ ΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΛΗ ( ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΧΥΝΕΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΜΗΜΑ ΡΑΦΗΣ ΝΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΛΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ = ΣΧΟΛΕΙΑ ). ΑΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 3cm.

    2) ΑΠΑΣΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΩΣΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΝ ΤΩΝ, ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΟΥΣΤΑ,ΠΡΑΣΙΝΟ ΥΠΟΚΑΜΙΣΟ ΚΑΙ ΜΑΝΔΥΛΑ ΕΛΑΦΡΩΣ ΕΡΥΘΡΑ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΩΣΙ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.ΑΝΤΙ ΜΑΝΔΥΛΑΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ, ΟΠΩΣ ΟΙ "ΦΑΝΤΑΡΙΝΕΣ"

    3) ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΝΑ ΑΔΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΣΜΑΤΑ :
    " ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΑ ΦΟΥΣΑΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ..."
    ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΑΔΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ :
    " ΕΙΜΑΙ ΦΙΝΟ ΦΑΝΤΑΡΑΚΙ..."

    ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, Η ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΔΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΩΣΤΕ ΠΑΣ ΤΙΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΗΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΕΙΣ ΤΑ ( ΔΙΑΛΕΛΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕΝ, ΥΠΑΡΚΤΑ ΔΕ ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΩΣΤΕ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΟΑΕΔ ( ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ) Ή ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Ή ΤΟ ΚΟΓΚΌ Ή ΑΛΛΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ Ή ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 5ΜΗΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

    ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΕΝΤΕΛΛΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΝΑ ΕΤΟΣ, ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΑΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩΣΙ ΤΑΣ ΚΑΛΛΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ.

    ΖΗΤΩ Η ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ !

    υ.γ. ΟΣΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΙΝ, ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4000 ΠΕΡΙ ΤΕΝΤΥΜΠΟΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΕΝΩ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ 30ΜΗΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ "ΡΕΜΑΛΙΩΝ" ΚΑΙ "ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΩΝ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΠΝΕΥΣΤΙ 50 ΤΟΜΟΥΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΗΛΕΠΩΛΗΤΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση