GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «greek drama» συνεχίζεται: Η Γιάννα κατά της μίνι φούστας!

Νέα αποσπάσματα από το ήδη πολυσυζητημένο βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Σε σχετικά αποσπάσματ...

Νέα αποσπάσματα από το ήδη πολυσυζητημένο βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Σε σχετικά αποσπάσματα η Γιάννα μιλά για την εργασιακή της ηθική, την απαγόρευση της μίνι φούστας και της εγκυμοσύνης, το τι κάνει με τους εχθρούς της αλλά και πώς η Ελλάδα κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας για τους Ολυμπιακούς του 2004 με τα χρήματα του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
«Ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για το "Αθήνα 2004" προσέλαβα, για θέσεις-κλειδιά, έναν τεράστιο αριθμό γυναικών, το μεγαλύτερο που υπήρξε ποτέ σε επιτροπή διοργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων. Ποτέ δεν είχα συμμεριστεί την πεποίθηση ότι ήμουν υποχρεωμένη να προσλάβω ένα συγκεκριμένο, αυθαίρετο ποσοστό γυναικών», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
«Προσελάμβανα ανθρώπους για ένα και μόνο λόγο: διότι ήταν άξιοι για τη δουλειά που τους ήθελα. Ενίοτε, μάλιστα, συνειδητοποιούσα ότι ήμουν αντίθετη στα φεμινιστικά δόγματα διότι έχω την τάση να μην είμαι πολιτικώς ορθή. [...]
Πιστεύω ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι όσο πιο αποτελεσματική μπορεί χρησιμοποιώντας όλα της τα χαρίσματα -τη δύναμη, την ευφυία, την ομορφιά, τη γοητεία και τη γυναικεία της διαίσθηση. Πιστέψτε με, έχω χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που είχα στη διάθεσή μου -εκτός από ένα!- συμπεριλαμβανομένου του κλάματος και της κολακείας προκειμένου να χειραγωγήσω τους άντρες και να κάνουν αυτό που έπρεπε.
Σε κρίσιμα σημεία της Ολυμπιακής μας εκστρατείας, σαγήνευσα και κατέκτησα, μετατρέποντάς τους σε συμμάχους μου, άντρες με τους οποίους σε κάθε άλλη περίπτωση θα απαξιούσα να πιώ έστω και έναν καφέ. Τους επισκεπτόμουν στα γραφεία τους και τους έλεγα: "Είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που μπορεί να καταφέρει αυτό που σου ζητάω. Η πατρίδα θα σου οφείλει ιδιαίτερη υποχρέωση". Φρόντιζα να υπάρχει φωτογράφηση σε αυτές τις επισκέψεις, έτσι ώστε να δημοσιεύονται και να κυκλοφορούν εικόνες και βίντεο. Χειραγωγείς εύκολα τους άντρες, επειδή είναι ευάλωτοι στην κολακεία και στο να τους χαϊδεύεις τον εγωισμό τους».
Η κυρία Αγγελοπούλου, σύμφωνα με το protothema.gr μιλάει και για την... εμμονή της με τη μίνι φούστα, υποστηρίζοντας:
«Κυνήγησα τις νεαρές κοπέλες στο γραφείο μου που φορούσαν μίνι φούστες, ντύνονταν casual και, ορισμένες φορές, προκλητικά. Δεν είχα ξεχάσει ότι και εγώ η ίδια κάποτε φορούσα μόνο μίνι. Και δεν ήμουν υπερβολική προσπαθώντας να αποτρέψω οποιεσδήποτε περισπάσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτές οι κυρίες στο γραφείο. Υποτίθεται ότι και αυτές ήταν μέρος της ομάδας μας, η οποία εξέπεμπε επαγγελματισμό και υψηλές προδιαγραφές.
Αργότερα, καθώς απέμενε λιγότερο από ένας χρόνος έως τους Ολυμπιακούς, τόλμησα να συστήσω στις γυναίκες υπαλλήλους ότι η συγκεκριμένη στιγμή ήταν ακατάλληλη για να μείνουν έγκυες. Αυτό δεν ήταν ζήτημα δικαιωμάτων της γυναίκας.
Ήταν η διατύπωση ενός γεγονότος ή, τουλάχιστον, μιας αποστολής. [...] Εάν κάποιος ή κάποια υπάλληλος που κατείχε σημαντική θέση δεν μπορούσε να εκπληρώσει τα καθήκοντά του/της, θα ήταν αδύνατον για την Οργανωτική Επιτροπή να λειτουργήσει σωστά. Έτσι, ενώ στέλναμε λουλούδια και ευχές σε γυναίκες που τεκνοποίησαν κατά την περίοδο των Αγώνων, τις είχαμε αντικαταστήσει έγκαιρα, υπολογίζοντας το διάστημα που δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση