GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Hλεία: Λεηλατούν απτόητοι οι ληστές!

Στη Γαστούνη, σε ένα μικρό και απομονωμένο σπίτι στις παρυφές της πόλης, άγνωστοι διαρρήκτες εξάντλησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής όλ...

Στη Γαστούνη, σε ένα μικρό και απομονωμένο σπίτι στις παρυφές της πόλης, άγνωστοι διαρρήκτες εξάντλησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής όλα τα… αποθέματα της μανίας τους! Οι διαρρήκτες, αφού έκαναν το σπίτι άνω κάτω και αφού «άρπαξαν» ό,τι τους ήταν απαραίτητο, προξένησαν τεράστιες ζημιές σπάζοντας τα σερβίτσια, τις καρέκλες και τα τραπέζια!

Ευτυχώς, η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του σπιτιού, που πριν από τρεις μέρες είχε γίνει και πάλι στόχος διάρρηξης, φιλοξενούνταν στο σπίτι της κόρης της. Σε αντίθετη περίπτωση, η διάρρηξη ίσως να είχε πάρει χειρότερη τροπή. Τα περιστατικά των διαρρήξεων είναι καθημερινά, ενώ οι διαρρήκτες δεν διστάζουν ακόμα και να χτυπήσουν αλύπητα τα σκυλιά που προστατεύουν τα σπίτια και τις περιουσίες της περιοχής. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, σε μία άλλη διάρρηξη, οι άγνωστοι διαρρήκτες, οι οποίοι σύμφωνα με τα θύματα είναι ανήλικοι Ρομά, βασάνισαν ένα σκύλο με καμάκι από ψαροτούφεκο, καταφέρνοντάς του χτυπήματα σε όλο του το σώμα!

«Αν την έβρισκαν μέσα θα τη σκότωναν!»

«Η κατάσταση είναι απερίγραπτη» είπε στο patrisnews ο κ. Σπύρος Ρηγάτος και συνέχισε: «Στο σπίτι αυτό μένει η πεθερά μου μόνη της και ευτυχώς, την είχαμε πάρει στο σπίτι μας. Αν την έβρισκαν μέσα, ίσως τώρα και να μη ζούσε, θα τη σκότωναν. Πριν από τρεις μέρες είχαν λεηλατήσει και πάλι το σπίτι. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε πια. Και η Αστυνομία δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, δεν έχει επαρκή δύναμη».

Αναφερόμενος στις «ταυτότητες» των δραστών ο κ. Ρηγάτος υποστήριξε: «Είναι ανήλικοι από τον διπλανό καταυλισμό των Ρομά. Με τους μεγάλους δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα. Όταν άρχισαν να έρχονται στην περιοχή, οι δικοί μας τους αγκάλιασαν. Μεγαλώσαμε μαζί. Όλα τα προβλήματα τα δημιουργούν 14χρονοι και 15χρονοι. Υπάρχουν γείτονες που του είδαν χθες οι γείτονες να φεύγουν από το σπίτι φορτωμένοι με κουβέρτες και άλλα πράγματα που πήραν. Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει».

«Μου… σούβλισαν το σκύλο!»

Δεν μπορούσε να πιστέψει στα ίδια του τα μάτια ο κ. Διονύσιος Σταθάτος, κάτοικος και αυτός της περιοχής, όταν πριν από ελάχιστες μέρες βρήκε τον σκύλο του… αιμόφυρτο, σε άσχημη κατάσταση, με τραύματα από καμάκι ψαροτούφεκου σε όλο του το σώμα!
«Πάμε από το κακό στο χειρότερο» είπε στο patrisnews ο κ. Σταθάτος και συνέχισε: «Κάθε μέρα έχουμε τέτοια περιστατικά και μάλιστα από παιδιά 14 και 15 χρονών! Σήμερα λεηλάτησαν αυτό το σπίτι. Πριν λίγες μέρες βασάνισαν το σκύλο μου χτυπώντας τον, κοντά – κοντά, με ένα καμάκι από ψαροτούφεκο το οποίο το βρήκα λίγα μέτρα πιο κάτω. Το κακόμοιρο το ζώο ζει, αλλά υποφέρει ακόμα. Δεν μπορούμε πια να προφυλαχτούμε από πουθενά!».

Στην περιοχή του Σαμικού, δύο σπίτια έγιναν στόχος διαρρηκτών τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τους κατοίκους να έχουν αναστατωθεί από την δράση των κλεφτών, οι οποίοι πλέον έχουν αποθρασυνθεί και «χτυπούν» χωρίς ενδοιασμούς σπίτια και καταστήματα.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του Σαμικού, κάθε βράδυ που η νύκτα πέφτει στο χωριό, φοβούνται να πέσουν για ύπνο, μήπως ξυπνήσουν και βρουν μπροστά τους κάποιον κλέφτη, με την αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός πραγματοποιώντας περιπολίες τόσο μέσα στο χωριό όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές του patrisnews, το βράδυ της Πέμπτης οι κλέφτες που μπήκαν στο σπίτι κατοίκου της περιοχής αφαίρεσαν μόλις κάποιες κουβέρτες, ηλεκτρικές συσκευές και είδη νοικοκυριού, ενώ στη δεύτερη περίπτωση οι δράστες που επιχείρησαν να ανοίξουν με κατσαβίδι ένα σπίτι στην ίδια περιοχή και το ίδιο μάλιστα βράδυ, έγιναν αντιληπτοί από περίοικους που ειδοποίησαν την αστυνομία. Αποτέλεσμα ήταν στη θέα του περιπολικού οι δράστες να τραπούν σε φυγή πριν προλάβουν να μπουν στο σπίτι.

Οι συνεχείς απόπειρες κλοπών ή ακόμα και περιπτώσεις κλοπών ειδικά στα χωριά της Ηλείας, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους που πλέον δεν ξέρουν τι να κάνουν για να αποτρέψουν τέτοια περιστατικά στα ίδια τους τα σπίτια. Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε στο patrisnews ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σαμικού, Πολυζώης Μπαρακίτης, oι κάτοικοι της περιοχής έχουν προβληματιστεί έντονα από τα φαινόμενα κλοπών και διαρρήξεων, με τους περισσότερους να φοβούνται ακόμα και να καταγγείλουν σε πολλές περιπτώσεις τις κλοπές των σπιτιών τους.patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση