GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξανά στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της μοιραίας πτήσης της "Helios"

Την απόρριψη των αιτήσεων των τριών υπευθύνων της εταιρείας «Helios Airways», που ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου, ζήτησε, με...

Την απόρριψη των αιτήσεων των τριών υπευθύνων της εταιρείας «Helios Airways», που ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου, ζήτησε, με εισήγησή του στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Αν. Κανελλόπουλος.
Oι Δημήτρης Πανταζής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Helios Airways», Γιώργος Κικκίδης, διευθυντής πτητικών επιχειρήσεων και Γιάνκος Στοϊμένοφ, αρχιπιλότος της εταιρείας, καταδικάστηκαν, με απόφαση του Εφετείου. σε κάθειρξη δέκα ετών ο καθένας.
Στη συνέχεια, ωστόσο, οι ποινές των τριών υπευθύνων της αεροπορικής εταιρείας μετατράπηκαν σε χρηματικές και εξαγοράστηκαν από τον καθένα με το ποσό των 80.000 ευρώ περίπου. Αντίθετα, ο τέταρτος κατηγορούμενος, μηχανικός της εταιρείας, Άλαν Ίργουιν, ο οποίος έλεγξε το αεροσκάφος πριν την πτήση, αθωώθηκε.
Οι τρεις καταδικασθέντες προσέφυγαν, σύμφωνα με το protothema.gr, στον Άρειο Πάγο και ζήτησαν αναίρεση της απόφασης του Εφετείου, αλλά ο κ. Κανελλόπουλος ζήτησε την απόρριψη της αίτησής τους, υποστηρίζοντας η απόφαση που τους καταδίκασε έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτούν οι συνταγματικές επιταγές.
Η καταδίκη και των τριών αφορά στη μοιραία πτώση του Boeing 737 της εταιρείας «Ήλιος» στο Γραμματικό Αττικής στις 14 Αυγούστου 2005, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 115 επιβάτες και το 6μελές πλήρωμα του αεροσκάφους.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση