GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλό ταξίδι Ευάγγελε Τυπάλδε!

Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας http://www.nikosklitsikas.gr/ Καλό ταξίδι ακούραστε αγωνιστή της Δημοκρατίας… ΟΧΙ μνημόσυνα και λύπη… Αγώνας...

Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/

Καλό ταξίδι ακούραστε αγωνιστή της Δημοκρατίας… ΟΧΙ μνημόσυνα και λύπη… Αγώνας να δικαιωθούν τα οράματά σου!
"Έφυγε" από τη ζωή ο Ευάγγελος Τυπάλδος… διαβάζουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
Mέλος της...
ιστορικής Αδελφότητας των Ελλήνων της Νάπολης, επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας και πρώην Πρόξενος της Ελλάδας στη Νάπολη, τη δεκαετία του '60…
Διαβάζουμε ότι «συγκινήθηκε» κι η Ελληνική Πολιτεία: «Συλλυπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Γεώργιος Μαρκαντωνάτος, τονίζοντας ότι η προσφορά και το έργο του Ευάγγελου Τυπάλδου προς την Ελλάδα και τον οικουμενικό ελληνισμό θα αποτελέσει για όλους πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση». Κι αυτό μας εξοργίζει!
Η «Ελληνική Πολιτεία»… ή ίδια που στήριξε τη χουντική τρομοκρατία στη Νάπολη της Ιταλίας… τον συνεργάτη της χούντας και σήμερα «Αρχιεπίσκοπο Ιταλίας» Γεννάδιο Ζερβό… τον άνθρωπο που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους διώκτες των δημοκρατών της ιστορικής για τον ελληνισμό Νάπολης Ιταλίας, έναν από τους διώκτες του σεβάσμιου αγωνιστή Ευάγγελου Τυπάλδου!
Τι υποκρισία… όταν «φεύγει» ένας αγωνιστής της δημοκρατίας, του απόδημου ελληνισμού, ένας κυνηγημένος από το κράτος και παρακράτος της «μητέρας» Ελλάδας, ποταμός τα κροκοδείλια δάκρυα…
Ο «αποχαιρετισμός» στον στυλοβάτη του απόδημου ελληνισμού στην Ιταλίας, του Ανθρώπου που δεν συμβιβάστηκε ΠΟΤΕ με προτάσεις για αξιώματα, αρκεί γι’ αντάλλαγμα να έκανε πίσω στις ιδέες του, στον λιτό τρόπο ζωής, δεν συνάδει με τα παραδοσιακά μεγάλα και ψεύτικα λόγια.
Αντί μνημόσυνου τα λόγια του Ευάγγελου Τυπάλδου -σε επιστολή του μαζί με τον ακούραστο συνεργάτη, φίλο, συναγωνιστή του Γεράσιμο Βαρβαρίγο- όταν η επίσημη πολιτεία, η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία ενθρόνιζε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο της ορθόδοξης εκκλησίας της Ιταλίας τον χουντικό Τσαμπίκο Ζερβό (Γεννάδιο).
Κι ήταν 27 Οκτώβρη του 1996… τόσα χρόνια μετά τη μισητή αμερικανοκίνητη χούντα… εσύ κι ο Γεράσιμος τολμήσατε να παραμένετε αδέσποτοι, μαζί με εκείνους που διώχθηκαν, που βασανίστηκαν, που δεν υπέκυψαν στη χούντα, μαζί με τους αδικημένους, αλλά πάντα πρεσβευτές του ελληνισμού και της δημοκρατίας, ποτέ μαζί με τους χουντικούς διώκτες που η «δημοκρατία» αντάμειψε για το χαφιεδισμό τους!
Καλό ταξίδι Ευάγγελε… Με τίμησες με την πατρική σου αγάπη, τη φιλία σου, μου έδωσες από τον πλούτο της γνώσης σου και της εμπειρίας σου… δεν θα μπορούσα να θάψω τον καημό όλων όσων αγωνίστηκαν κι όσων μέχρι σήμερα δεν πουλήθηκαν στη «λήθη» και να μην σε αποχαιρετίσω όπως σου πρέπει, χωρίς μισόλογα ή κατεστημένους επικήδειους. Επαναλαμβάνοντας λόγια σου, τις ιδέες σου, τους ανιδιοτελείς αγώνες σου. Που ΠΟΤΕ δεν απαρνήθηκες, δεν έκανες πίσω, ακόμη κι όταν οι σειρήνες της προδοτικής λήθης στο απαιτούσαν!
Καλό ταξίδι Ευάγγελε!
- ΜΗΝΥΜΑ από τους Ευάγγελο Τυπάλδο και Γεράσιμο Βαρβαρίγο (Νάπολη Ιταλίας)


 - Το ελληνικό φοιτητικό κίνημα και ο αντιδικτατορικός αγώνας στην Ιταλία

2 σχόλια

  1. Era un vero Patriota! Grazie che lo ricordi signor Kleitsikas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικότητα που τίμησε τον ελληνισμό και την πατρίδα του1 Να είστε πάντα καλά που τον τιμήσατε με μια ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση