GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεόπλουτοι της Κίνας: Εφηβος Kινέζος ζωγράφισε το δικό του γκράφιτι σε ναό της Αιγύπτου

Καταστρέφοντας με ένα δικό του γκράφιτι ένα διάσημο μνημείο της Αρχαίας Αιγύπτου ένας Κινέζος 15χρονος τουρίστας αναζωπύρωσε τη συζή...

Καταστρέφοντας με ένα δικό του γκράφιτι ένα διάσημο μνημείο της Αρχαίας Αιγύπτου ένας Κινέζος 15χρονος τουρίστας αναζωπύρωσε τη συζήτηση στη χώρα του για τους κακούς τρόπους των πλουσίων Κινέζων και των τουριστών που επισκέπτονται το εξωτερικό. Η φωτογραφία του γκράφιτι που σκάλισε ο ανόητος και κακομαθημένος έφηβος ανέβηκε πάνω από 100 000 φορές στο ίντερνετ και πολλές εφημερίδες της Κίνας έκαναν το εξώφυλλό τους με αυτό το θέμα τη Δευτέρα. O Ding Jinhao ήταν εδώ» έγραψε στα κινέζικα ο νεαρός πάνω στο σώμα του θεού Αμον σε ένα από τα αρχαιότερα μέρη στο Λούξορ της Αιγύπτου, ναό τον οποίο αποκατέστησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, τα ιερογλυφικά που έκανε ο νεαρός στον ιστορικό ναό του Luxor 3.500 ετών, φωτογράφισε ένας άλλος Κινέζος τουρίστας και το κοινοποίησε στο Weibo, ένα micro-blogging site της Κίνας, στις 24 Μαΐου.
Η πιο θλιβερή στιγμή στην Αίγυπτο. Είμαι σε τόσο δύσκολη θέση που θέλω να κρυφτώ είπα στην Αιγύπτια ξεναγό, πραγματικά λυπάμαι», έγραψε στην ανάρτησή του στο Weibo ο φωτογράφος, μήνυμα το οποίο «ταξίδεψε» στο διαδίκτυο σχεδόν 90.000 φορές και έλαβε περίπου 18.000 σχόλια.
Ο Renaud de Spens, ειδικός στα θέματα της Κίνας και της Αιγύπτου, μιλώντας στην εφημερίδα Liberation υπογράμμισε ότι η κίνηση του έφηβου τουρίστα αποκρυσταλλώνει τη δεύτερη γενιά των κινέζων νεόπλουτων η οποία φημίζεται για την αλαζονεία και την αγένειά της.
Η νομενκλατούρα του κομμουνιστικού καθεστώτος κατηγορείται ότι διάγει πολυτελή βίο με υπερβολικά δικαιώματα. Ορισμένοι θυμούνται τι είχε συμβεί όταν ο γιός ενός στρατηγού του κινεζικού στρατού είχε επιτεθεί σε ένα ζευγάρι ενώ οδηγούσε μια BMW κουπέ, σε ηλικία 15 ετών.
 Η ακόμη την περίπτωση του γιού ενός υψηλόβαθμου στελέχους της κινεζικής αστυνομίας ο οποίος σε κατάσταση μέθης είχε σκοτώσει με το αυτοκίνητό του δύο φοιτητές το 2010. 83 εκατομμύρια Κινέζοι ταξίδεψαν εκτός της χώρας τους το 2012 και κατηγορούνται συχνά ότι είναι απείθαρχοι και θορυβώδεις. Στα μέσα Μαίου ένας αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης είχε καταδικάσει τη συμπεριφορά των τουριστών συμπατριωτών του και είχε δηλώσει ότι «δεν πρέπει να μιλάνε πολύ δυνατά σε δημόσιους χώρους, να μη περνάνε στο δρόμο παρά μόνο από τις ενδεδειγμένες διαβάσεις και να μη χαράσσουν κινεζικά σε μνημεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση