GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Χρήστος Σορώτος στο τιμόνι της Τράπεζας Κύπρου

Ο Χρήστος Σορώτος, μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής της Citibank για Ελλάδα και Κύπρο, αναλαμβάνει τα ηνία της Τράπεζας Κύπρου, η ...


Ο Χρήστος Σορώτος, μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής της Citibank για Ελλάδα και Κύπρο, αναλαμβάνει τα ηνία της Τράπεζας Κύπρου, η οποία παραμένει εδώ και δύο μήνες ακέφαλη. Ο διορισμός του κυρίου Σορώτου θα ισχύει από αύριο, Τετάρτη 29 Μαΐου 2013.
Τον κ. Σορώτο επέλεξε ομόφωνα, μετά από μακρά συνεδρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου για νέο Εκτελεστικό Διευθυντή του συγκροτήματος.
Στη συνέχεια απεστάλη επιστολή στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη, με την οποία ενημερώθηκε για την απόφαση. Η εισήγηση του Δ.Σ. έτυχε της έγκρισης του κ. Δημητριάδη, ο οποίος ακολούθως θα ενημερώσει τον Υπουργό Οικονομικών.

Η εκπρόσωπος τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού, δήλωσε ότι εντός των επόμενων ωρών θα γίνει και επίσημα η ανακοίνωση του ονόματος του νέου Εκτελεστικού Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου.

Ποιος είναι ο Χρίστος Σορώτος

Ο κ. Χρίστος Σορώτος γεννήθηκε το 1952 και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μακρόχρονη πείρα, πέραν των 34 ετών, στα τραπεζικά, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και αναδιαρθρώσεις εργασιών στην Ελλάδα, στο Λονδίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, Βουλγαρία, Ρουμανία και αλλού.

Διετέλεσε στο παρελθόν Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και είχε την ευθύνη για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη δημιουργία «κακής τράπεζας» συμβάλλοντας στην αναδιάρθρωση της τράπεζας και στην έξοδο της από την κρίση.

Διετέλεσε επίσης Country Corporate Officer της CITIBank για Ελλάδα και Κύπρο ως επίσης και Γενικός Διευθυντής της Eurobank στην Ελλάδα. Σήμερα ο κ. Σορώτος έχει τη βάση του στο Λονδίνο όπου ασχολείται με θέματα εταιρικών αναδιαρθρώσεων (corporate restructurings).

Ουσιαστικές αλλαγές στα νέα περιοριστικά μέτρα

Στο μεταξύ, ουσιαστικές αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να περιλαμβάνει το νέο διάταγμα, που αφορά τους συναλλαγματικούς περιορισμούς και θα εκδοθεί την Παρασκευή.

Η προσπάθεια, που καταβάλλεται είναι να γίνουν δραστικές αλλαγές, ώστε να δοθεί ώθηση στον επιχειρηματικό κόσμο και γενικότερα στο εμπόριο δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση