GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποπλοίαρχος «Pirireis»: «Το "Consouth" άλλαξε ξαφνικά πορεία και μας εμβόλισε»

Tης Βίκυς Βετουλάκη.   «Ξαφνικά το “Consouth” άλλαξε πορεία και μας εμβόλισε». Αυτό φαίνεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «...


Tης Βίκυς Βετουλάκη.

  «Ξαφνικά το “Consouth” άλλαξε πορεία και μας εμβόλισε». Αυτό φαίνεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Θάρρους», πως υποστήριξε στις ελληνικές Αρχές ο Σύρος υποπλοίαρχος του πλοίου «Pirireis», το οποίο... βυθίσθηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας.
Το «Consouth» χθες «έδεσε» στο λιμάνι της Καλαμάτας, καθώς επισκευάσθηκε η μηχανική βλάβη που είχε δηλωθεί από τον καπετάνιο, όταν έφτασε στο αγκυροβόλιο. Επιθεωρητές ελέγχουν ακόμα το πλοίο για τις ζημιές που έχει υποστεί από την πρόσκρουση και τις συνθήκες του ναυτικού δυστυχήματος.

12,5 τόνοι
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύρος υποπλοίαρχος του «Pirireis» παρουσιάσθηκε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, προκειμένου να καταθέσει «Έκθεση Εξομολόγησης», σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Ναυτικό Δίκαιο.
Ο ίδιος είχε αναλάβει υπηρεσία στο «Pirireis» πριν από 18 μήνες και σε αυτό το ταξίδι είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι Άναμπα της Αλγερίας με προορισμό το λιμάνι Νικολάγιεβ της Ουκρανίας. Το πλοίο ήταν φορτωμένο με 12.577 τόνους φωσφορικό λίπασμα.
Ο Σύρος υποπλοίαρχος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει περιγράψει στις αρχές ότι το «Pirireis» ήταν αξιόπλοο και έπλεε κανονικά την ημέρα εκείνη στη θαλάσσια περιοχή της Σαπιέντζας, εκτός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας. Μάλιστα, έχει δηλώσει ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ομαλές.
Κατά τον υποπλοίαρχο, ξαφνικά το άλλο πλοίο, το “Consouth”, άλλαξε πορεία και τους εμβόλισε σχεδόν κάθετα στην πρύμνη, στο αριστερό άκρο του μηχανοστασίου. Από τη σύγκρουση υπήρξε ταχεία εισροή υδάτων στο πλοίο, με συνέπεια να βυθιστεί μέσα σε λίγα λεπτά και να χάσουν τη ζωή τους ο πλοίαρχος και ο λοστρόμος, οι οποίοι πνίγηκαν, ενώ αγνοούνται ακόμα οκτώ μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο μηχανοστάσιο.
Ο υποπλοίαρχος έχει καταθέσει ότι τη στιγμή εκείνη ο άτυχος καπετάνιος και ο ανθυποπλοίαρχος βρίσκονταν στη γέφυρα, ενώ με βεβαιότητα έχει δηλώσει ότι ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του «Pirireis» δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για ό,τι συνέβη.
 tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση