GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Επικίνδυνη" η κριτική Schaeuble

Λίγες ώρες μετά την κριτική που άσκησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περί «αργών ανακλαστικών» απέναντι στην...

Λίγες ώρες μετά την κριτική που άσκησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περί «αργών ανακλαστικών» απέναντι στην κρίση, ευρωπαίος υψηλόβαθμος αξιωματούχος, αντεπιτίθεται, με δηλώσεις του... στο γαλλικό πρακτορείο AFP.

Επιθυμώντας πάντως να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο αξιωματούχος της Επιτροπής, σχολιάζοντας στο AFP, την πρόσφατη δήλωση του W. Schaeuble, τη χαρακτήρισε : «ακατανόητη» και «Ακόμα και επικίνδυνη εάν ερμηνευθεί πως η Γερμανία αποχωρεί από τον κοινό δρόμο».

Ο W. Schaeuble, κατά την ομιλία του την Παρασκευή στο Europaforum του WDR, υπεραμύνθηκε της ανάγκης για άμεση αξιοποίηση των πόρων ύψους 6 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας στους νέους, τονίζοντας πως: «Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε την Ευρώπη, λέγοντας σε μια ολόκληρη γενιά ότι θα πρέπει να περιμένει δέκα χρόνια. Θα πρέπει να βιαστούμε».

Στην κριτική Schaeuble, ο αξιωματούχος της Κομισιόν απάντησε αναφέροντας πως: «Πρόκειται για έναν φανερό ελιγμό του Σόιμπλε σε μια φάση όπου η Γερμανία δέχεται πυρά για την πολιτική της και προσπαθεί να κάνει την καλή, ρίχνοντας σε άλλους το φταίξιμο. Δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς για τίποτε».
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση