GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος διαβάζει τα μηνύματα σας στο Skype;

Όποιος χρησιμοποιεί το Skype έχει συναινέσει στην ανάγνωση των μηνυμάτων του από την εταιρεία. Οι συνεργάτες Γερμανικής εταιρείας ασφάλε...

Όποιος χρησιμοποιεί το Skype έχει συναινέσει στην ανάγνωση των μηνυμάτων του από την εταιρεία. Οι συνεργάτες Γερμανικής εταιρείας ασφάλειας ανακάλυψαν...ότι, η Microsoft κάνει χρήση αυτού του προνομίου.
Με την αποστολή διευθύνσεων HTTPS URLs μέσω της υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων, αυτά τα URLs λαμβάνουν μια αιφνιδιαστική επίσκεψη από τη Microsoft HQ.
Ένας αναγνώστης ενημέρωσε την εταιρεία ασφάλειας ότι είχε παρατηρηθεί κάποια ασυνήθιστη κίνηση του δικτύου μετά από μια συνομιλία άμεσων μηνυμάτων μέσω Skype. Ο διακομιστής ανέφερε μια πιθανή επίθεση επανάληψης. Αποδείχθηκε ότι μια διεύθυνση IP που έχει επισημανθεί από τη Microsoft, είχε πρόσβαση στις διευθύνσεις HTTPS URLs διαβιβάστηκαν μέσω Skype.
Έπειτα, η εταιρεία Heise Security αναπαρήγαγε τα γεγονότα με την αποστολή δύο τεστ HTTPS URLs, τα οποία περιείχαν τα στοιχεία σύνδεσης και το ένα ανακατεύθυνε προς μια ιδιωτική υπηρεσία file-sharing που βασίζεται σε cloud.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση