GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίκτυο Μεσόγειος SOS: Ελεύθερες παραλίες από απορρίμματα... και όχι μόνο!

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στρέφει για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του στο πολύπαθο παράκτιο μέτωπο του λεκανοπεδίου και διοργανώνει... δ...

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στρέφει για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του στο πολύπαθο παράκτιο μέτωπο του λεκανοπεδίου και διοργανώνει... δύο κεντρικούς καθαρισμούς στην παραλιακή λεωφόρο στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2013:

την Κυριακή 19 Μαΐου στις παραλίες Αγ. Κοσμά και Αγ. Αλεξάνδρου στο Ελληνικό (στάση ΤΡΑΜ 2η Αγ. Κοσμά) στις 10 π.μ. και την Τετάρτη 22 Μαΐου στην παραλία του Π. Φαλήρου (στάση ΤΡΑΜ Μπάτης) στις 9 π.μ.

Οι καθαρισμοί γίνονται με την υποστήριξη των οικείων Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Π. Φαλήρου, αντίστοιχα, και στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στο θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης, στην ανάληψη προσωπικής ευθύνης και στην κινητοποίησή τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και στην διαμόρφωση μιας γενικότερα υπεύθυνης στάσης απέναντι στο περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται στους εθελοντές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στους καθαρισμούς να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή τα ποδήλατά τους για τη μετάβασή τους στις ακτές.

Όπως συμβαίνει πάγια τα τελευταία χρόνια οι καθαρισμοί συνοδεύονται από καταγραφή των απορριμμάτων ανάλογα με το υλικό και την αρχική τους χρήση και παράλληλα πλαισιώνονται από ενημερωτικές δράσεις και περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά. Ειδικότερα στη δράση της 19ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί και υποβρύχιος καθαρισμός με τη συνδρομή της ΜΚΟ Υδροναύτες, ενώ η αντίστοιχη της 22ης Μαΐου στο Π. Φάληρο, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θαλασσών με τη συνεργασία τωνΔιευθύνσεων Α’ θμιας και Β ’θμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας και τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PERSEUS (το οποίο πραγματοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) θα περιλαμβάνει εκτενή και διαδραστική ενημέρωση για θέματα που άπτονται των ακτών και των θαλασσίων οικοσυστημάτων από εξειδικευμένους συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή των συγκεκριμένων ελεύθερα προσβάσιμων ακτών, έχει συμβολικό χαρακτήρα και διττή στόχευση: αφενός την ενεργοποίηση και προσωπική δέσμευση των πολιτών για τη διαφύλαξη των παραλιών της πόλης μας και αφετέρου τη διεκδίκηση ενός ελεύθερου παράκτιου και θαλάσσιου μετώπου, προσβάσιμου από όλους τους πολίτες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Φερεντίνο για τη συμμετοχή του στην παραγωγή του σχετικού ραδιοφωνικού καλέσματος και ανανεώνουμε το ραντεβού μαζί του για περισσότερη …δράση πεδίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση