GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tα πέντε εγκλήματα στο Δικταίον Άντρον ...

Εγκλήματα με ονοματεπώνυμο κρύβονται πίσω από την ανευθυνότητα των εμπλεκόμενων φορέων και τις πολιτείας στη διαχείριση του τουριστι...


Εγκλήματα με ονοματεπώνυμο κρύβονται πίσω από την ανευθυνότητα των εμπλεκόμενων φορέων και τις πολιτείας στη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος στην Κρήτη.
Με παροιμιώδη προχειρότητα, ταλαιπωρούν τους επισκέπτες και προκαλούν ζημιές σε μικρές επιχειρήσεις που ζουν από τον τουρισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δικταίον Άντρον, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Το ρεπορτάζ μας φέρνει μπροστά σε μια απίστευτη κατάσταση, αναφορικά με τη λειτουργία του τρίτου πιο επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου της Κρήτης (μετά την Κνωσσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου) που αποφέρει στα ταμεία του κράτους έσοδα από τα εισιτήρια που κόβουν οι χιλιάδες επισκέπτες.

'Έγκλημα πρώτο: Ο χώρος κλείνει στις 2.30 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα ολόκληρες εκδρομές επισκεπτών να πέφτουν πάνω στο λουκέτο, αφού οι περισσότεροι προγραμματίζουν να βρίσκονται εκεί μεσημέρι, λόγω και την μεγάλης απόστασης μέχρι το Ψυχρό.

Έγκλημα δεύτερο: Η ιστοσελίδα του υπουργείου πολιτισμού ενημερώνει τους επισκέπτες πως ο χώρος είναι ανοικτός μέχρι τις 5.30 το απόγευμα. Δε διορθώθηκε εγκαίρως ταλαιπωρώντας το κοινό γιατί δεν υπάρχει διαχειριστής της σελίδα να το αλλάξει!

Έγκλημα τρίτο: Υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία πρόσληψης φύλακα ώστε να παραμένει ανοικτό το σπήλαιο μέχρι το απόγευμα. Ο φύλακας θα τοποθετηθεί με 6μηνη σύμβαση από τον Ιούλιο μέχρι τον Γενάρη! ''Να κάνει τι ο φύλακας από τον Οκτώβρη μέχρι το καταχείμωνο στο σπήλαιο, όταν τότε η επισκεψιμότητα είναι ελάχιστη'' διερωτώνται οι επιχειρηματίες της περιοχής. Κι όμως, είναι η δέκατη χρονιά που γίνεται το ίδιο λάθος! Δεν έχουν προγραμματίσει ΠΟΤΕ την πρόσληψη του φύλακα από τον Απρίλη μέχρι τον Οκτώβρη, όπως θα ήταν το λογικό, αλλά περιμένουν πρώτα να έρθει το καλοκαίρι...

Έγκλημα Τέταρτο: Οι συνεχής διακοπές της ηλεκτροδότησης στο Ψυχρό, δημιουργεί προβλήματα στη σπηλιά του Δία. Για το λόγο αυτό υπάρχει γεννήτρια. Από φέτος όμως δεν υπάρχει πετρέλαιο. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις οι τουρίστες θα κληθούν να κάνουν ξενάγηση στα σκοτεινά! ''Μας είπαν να πούμε στους επισκέπτες - τουρίστες να προσέχουν μην πέσουν την ώρα της ξενάγησης, εφόσον διακοπεί το ρεύμα'' λέει στο flashnews.gr το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ξεναγών Βαγγέλης Αλεφαντινός.

Έγκλημα Πέμπτο: Το σπήλαιο κλείνει στις 2.30 μ.μ , όμως ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, αποφάσισε να αφήνει τους τουρίστες να σταθμεύουν τα οχήματα στο δημοτικό πάρκινγκ προκειμένου να εισπράττει το αντίτιμο και μετά ας διαπιστώνουν μόνοι τους πως το Σπήλαιο είναι κλειστό. Δηλαδή οι τουρίστες πληρώνουν τη στάθμευση για να επισκεφτούν τον χώρο, ενώ αυτός είναι κλειστός!

Απίστευτες καταστάσεις, που προσβάλουν την Κρήτη και την Ελλάδα διεθνώς. ''Πλέον ο - απογοητευμένος - επισκέπτης μπαίνει άμεσα από το κινητό ή το τάμπλετ στα φόρουμ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημερώνει τους υπόλοιπους γι' αυτά που συναντά, με την δυσφήμιση να είναι τεράστια'' συμπληρώνει ο κ. Αλεφαντινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση