GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

The Guardian: Η Ελλάδα βυθίζεται στη μιζέρια με τις πωλήσεις λιανικής να πέφτουν κατά 30%

Με το ποσοστό των Ελλήνων ανέργων να ανέρχεται στο 27.5% και να σημειώνει ρεκόρ στην Ευρωζώνη, η οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση....

Με το ποσοστό των Ελλήνων ανέργων να ανέρχεται στο 27.5% και να σημειώνει ρεκόρ στην Ευρωζώνη, η οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση... σύμφωνα με τα στοιχεία των λιανοπωλητών.

Μία μέρα μετά την εξασφάλιση της βοήθειας από την τρόικα με αντάλλαγμα ακόμη πιο δρακόντειες μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα πήρε μια πικρή γεύση της λιτότητας την Τρίτη, όταν τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις έχουν συρρικνωθεί κατά περισσότερο από 30% τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο αντίκτυπος των περικοπών των δαπανών και του προϋπολογισμού στην ιδιωτική κατανάλωση είχε καταστροφικές συνέπειες για το εμπόριο, την μηχανή της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Με περίπου 27,5% των Ελλήνων να είναι επίσημα άνεργοι - ένα ρεκόρ για την ευρωζώνη - οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν 14,4% το Φεβρουάριο, μετά από μια πτώση 16,8% τον Ιανουάριο.

«Η οικονομία είναι σε ελεύθερη πτώση. Έχουμε να δούμε τόσο κακή κατάσταση από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο" δήλωσε η καθηγήτρια Βάλια Σαρανίτου στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

"150.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν κλείσει σε μια οικονομία που βασίζεται" αναφέρει η καθηγήτρια στην εφημερίδα Guardian, προσθέτοντας ότι οι αναφορές στην ανάκαμψη της αγοράς μέσα από τις εξαγωγές είναι υπερβολικές.
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση