GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε στο VIDEO το μπλόκο των ηθοποιών του ΚΘΒΕ στον πρόεδρο του ιδρύματος! Στα άκρα η κόντρα διοίκησης και εργαζομένων

Παρέμβαση πραγματοποίησαν ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου ΕΛλάδος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του φορέα, με αποτέλεσμα να δ...

Παρέμβαση πραγματοποίησαν ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου ΕΛλάδος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του φορέα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση. Φορώντας μπλούζες "Τρικούκη φύγε τώρα", οι εργαζόμενοι "μπλόκαραν" την είσοδο του προέδρου του ΚΘΒΕ και ζήτησαν να μην συνεχιστούν οι συνεδριάσεις του φορέα, ενώ ο κ. Τρικούκης για ακόμη μια φορά τόνισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και στη συνέχεια αποχώρησε.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των ηθοποιών:
"Μετά την ομόφωνη απόφαση μας στη Γενική Συνέλευση των ηθοποιών της προηγούμενης εβδομάδας, συνυπολογίζοντας τα μεχρι τωρα γεγονότα και τις απίστευτες ενέργειες του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ, προχωρήσαμε σήμερα σε συμβολική αλλα αποφασιστική παρέμβαση, έξω απο το γραφείο του ΔΣ του θεάτρου, εμποδίζοντας την τακτική του συνεδρίαση.
Μας έχει αφήσει έκπληκτους και συνεχίζει να μας προβληματίζει έντονα η δράση του Προέδρου και των μελών του συμβουλίου του θεάτρου, που παρά τη γενική κατακραυγή και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που οδήγησαν στην παρέμβαση του Υπουργείου και της Δικαιοσύνης, συνεχίζουν πεισματικά να εμμένουν στις γνωστές σκανδαλώδεις αποφάσεις τους γύρω απο το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορά το θέατρο, αλλά και σε πλήθος αλλα θέματα που έχουμε αναλυτικά και δημόσια αναφερθεί εδώ και καιρό.
Δείχνουν επιδεικτικά να αγνοούν, εκτός απο τις δικές μας αντιδράσεις, ακόμα και τις παραινέσεις του Υπουργού και των εκπροσώπων των άλλων θεσμικών φορέων,οχι μόνο να παραιτηθούν, αλλά ακόμα και να αφήσουν στην άκρη τις προθέσεις τους περιμένοντας επιτέλους να λήξει η αμαρτωλη θητεία τους με όσο λιγότερες βλαπτικές για τον οργανισμό που «διοικούν», συνέπειες απο το έργο τους!
Μετά την παράτυπη ψήφιση της πρότασης για το ΕΣΠΑ στο προηγούμενο συμβούλιο, στο οποίο είχαμε αποφασίσει να μην παρέμβουμε για να μην οξύνουμε κι άλλο τα πνεύματα, κρίναμε οτι δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να προχωρήσουν σε άλλη συνεδρίαση, αφού αποδεικνύουν οτι σχεδόν εμμονικά θέλουν να περάσουν οτι έχουν σχεδιάσει για το ΚΘΒΕ μέχρι τη λήξη της θητείας τους.
Στη σημερινή παρέμβαση μας εμποδίσαμε την είσοδο τους στα γραφεία του Βασιλικού θεάτρου, με ειρηνικό και πολιτισμένο τρόπο, αφού τους ανακοινώσαμε οτι δεν μπορούν να συνεδριάσουν. Εκεί με κατάπληξη ήρθαμε αντιμέτωποι με " φουσκωτό μπράβο" που ήρθε ως εμπροσθοφυλακή μέλους του ΔΣ! Η ψυχραιμία και η στάση μας ευτυχώς πρόλαβαν τα χειρότερα και ο συγκεκριμένος κύριος αποχώρησε μαζί με το μέλος που συνόδευε(!?!).
Σε σχετική προσπάθεια του κ.Τρικούκη να εισέλθει στο κτίριο, ακούσαμε εκτός τον άλλων οτι δε λογαριάζει ούτε εμάς (πράγμα που γνωρίζουμε άλλωστε εδώ και πολύ καιρό!) , ούτε κανέναν άλλον, ούτε ακόμα και τον Υπουργό! " Ποιός είναι ο Υπουργός που θα μου πεί να παραιτηθώ? Αν θέλει ας ανακαλέσει το διορισμό μου..." ηταν η αποστροφή του μαζί με άλλες αλαζονικές δηλώσεις. Τη συμπεριφορά και όλη την ιλαροτραγωδία που ζήσαμε μπορείτε να απολαύσετε στο σχετικό βίντεο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους εκπροσώπους των φορέων που ανταποκρίθηκαν με την παρουσία και στήριξη τους σήμερα, κ.κ Δέσποινα Χαραλαμπίδου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ θεσσ/κης, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη Πρ. Εργατικού Κέντρου θεσσαλονίκης και Γιώργο Παπακωνσταντίνου μέλος εκτ. επιτροπής ΕΚΘ και ΓΣΕΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση