GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΩΤΟ: Πώς θα είναι ο άνθρωπος σε 100.000 χρόνια;

Εάν νομίζουμε ότι έχουμε φθάσει στο καλύτερο σημείο της εξέλιξής μας ως όντα και "δεν έχει παρακάτω", κάνουμε λάθος. Και αυτό,...

Εάν νομίζουμε ότι έχουμε φθάσει στο καλύτερο σημείο της εξέλιξής μας ως όντα και "δεν έχει παρακάτω", κάνουμε λάθος.
Και αυτό, διότι οι επιστήμονες αναφέρουν, ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα.
Σήμερα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από εκείνον των προγόνων μας. Μάλιστα, όσο μεγαλώνει ο εγκέφαλος, τόσο φαίνεται ότι αυτή η ανάπτυξη επηρεάζει και το μέγεθος του κεφαλιού των ανθρώπων, με το κρανίο να μεγαλώνει και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας να πλαταίνουν.
Πλέον, έχοντας την τεχνολογία ως σύμμαχο, με εφαρμογές όπως το Google Glass, δεν είναι δύσκολο να πάρει κανείς μια ιδέα για το πώς θα είναι τα κεφάλια και τα πρόσωπά μας σε 20.000 χρόνια, σε 60.000 χρόνια ή ακόμα και σε 100.000 χρόνια από σήμερα!
Αυτή την ερώτηση έθεσε και ο καλλιτέχνης και ερευνητής, Nickolay Lamm από το MyVoucherCodes.co.uk όταν βρέθηκε απέναντι από τον Dr Alan Kwan, που έχει PhD στην Υπολογιστική Γονιδιωματική από το Πανεπιστήμιο της Washington.
Βασισμένος στη συζήτησή τους, ο Lamm δημιούργησε μια σειρά από φωτογραφίες στις οποίες αποτυπώνεται πώς θα μπορούσε να είναι το ανθρώπινο είδος μετά από 100.000 χρόνια.
Ο Dr Kwan πιστεύει ότι το κλειδί της μελλοντικής μας εξέλιξης θα είναι η επέμβαση του ίδιου του ανθρώπου στην ανθρώπινη μορφή και η προσαρμογή της ανθρώπινης βιολογίας στις ανάγκες του είδους.
Έτσι, μέσα από την εξελικτική διαδικασία, «η μοίρα του ανθρώπινου προσώπου θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από το γούστο των ανθρώπων» γράφει ο Dr Kwan, την ώρα που το μέτωπο στο πρόσωπο των «μελλοντικών» ανθρώπων θα συνεχίσει να μεγαλώνει από τη στιγμή που και ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα συνεχίσει να μεγαλώνει.
Και όσο ο άνθρωπος θα αποκτά κυριαρχία πάνω στην ανθρώπινη μορφολογία, το πρόσωπο θα προσαρμόζεται και θα αποκτά τα χαρακτηριστικά εκείνα που θεωρούνται «κατά πλειοψηφία» ως ελκυστικά: δυνατές, βασιλικές γραμμές, ίσια μύτη, έντονα μάτια και η γενικότερη τοποθέτησή τους πάνω στο πρόσωπο θα τηρεί τη χρυσή αναλογία και την τέλεια συμμετρία.
Ο Dr Kwan ισχυρίζεται ότι τα μάτια θα μεγαλώσουν ακόμα πιο πολύ , όσο η ανθρώπινη φυλή αποικίζει το ηλιακό σύστημα και οι άνθρωποι αρχίζουν να ζουν σε περιβάλλοντα ακόμα πιο μακριά από τον ήλιο.
Μάλιστα, τα μάτια θα είναι εκείνα που θα αναπτυχθούν με ποικίλους τρόπους -που μπορεί να απέχουν κατά πολύ από το πώς το βλέπουμε σήμερα- με νέα χαρακτηριστικά, όπως έξτρα λάμψη που έχει σκοπό να βελτιώσει τη χαμηλή όραση, ακόμα και ακτίνες που θα βγαίνουν πλαγίως και θα έχουν στόχο να προστατεύουν τα μάτια μας από τις συμπαντικές ακτίνες.
Ακόμα και το δέρμα μας θα γίνει πιο ανθεκτικό, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίσει τις βλαβερές για εκείνο ακτίνες UV, έξω από το προστατευτικό στρώμα του όζοντος της Γης.
Και όλα αυτά είναι μόνο μερικές προβλέψεις για το πώς πρόκειται να είναι οι πολύ μακρινοί μας απόγονοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορεί όλα αυτά να μας φαίνονται σήμερα σα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως αν τελικά οι προβλέψεις είναι σωστές και έγκυρες, τότε μάλλον ο άνθρωπος του 2013 θα μοιάζει μπροστά σε εκείνον του 102.013 κάτι σαν τον Νεάτερνταλ.
Δείτε πώς είμαστε και πώς θα γίνουμε σε 100.000 χρόνια από τώρα:
xtwra
xmeta

3 σχόλια

  1. Η μαλακία σε πλήρη εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το περίεργο είναι ότι και οι "εξωγήινοι"
    κάπως έτσι απεικονίζονται, μήπως ο ποιητής θέλει να μας πεί κάτι και γιατί ξέχασε να αφαιρέσει τα μαλλιά τα οποία είναι παγκοίνως γνωστό ότι βαίνουν μειούμενα σε ποσότητα και ποιότητα;
    Βέβαια με την πορεία που έχουμε πάρει μάλλον σαν τους Νεάτερνταλ θα μοιάζουμε για να επιβιώσουμε σε έναν πλανήτη κατεστραμμένο και μολυσμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατι απο υδροκεφαλους μου βγαζει η φωτο.

    Κεφαλια για σουπα και ματια ροφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση