GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετρά 18 χρόνια ποινής, o Μπερλουσκόνι όμως δεν κινδυνεύει να μπει στο κελί

Η επταετής ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ» δεν ήταν η αρχή. Ούτε καν το τέλος των εμφανίσεων του ...

Η επταετής ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ» δεν ήταν η αρχή. Ούτε καν το τέλος των εμφανίσεων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις δικαστικές αίθουσες. Ο Καβαλιέρε όμως δεν κινδυνεύει να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα ενός κελιού. Εχει φροντίσει ο ίδιος για αυτό. Οταν άκουσε το δικαστήριο να του επιβάλει την επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας και προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία, δεν ήταν η πρώτη φορά που άκουγε καταδικαστική απόφαση. Συγκεκριμένα, από το 1994 που μπήκε στην πολιτική, του έχουν επιβληθεί συνολικά 18 χρόνια φυλάκισης για διάφορες υποθέσεις.
Παρόλα αυτά, ο Μπερλουσκόνι δεν έχει περάσει ούτε μία μέρα στο κελί. Και είναι εξαιρετικά απίθανο να δει το εσωτερικό φυλακής για το «Ρούμπιγκεϊτ», ή για τις υποθέσεις που ακολουθούν. Πρώτα από όλα γιατί θα ασκήσει έφεση και σε αυτή την απόφαση. Αλλά κυρίως χάρη στο νόμο που ο ίδιος «πέρασε» το 2005. Ατομα άνω 70 ετών που καταδικάζονται δεν φυλακίζονται, εκτός αν πρόκειται για εμπόρους ναρκωτικών, βίαια εγκλήματα ή ζητήματα που αφορούν τη μαφία. Το «Ρούμπιγκεϊτ» δεν εντάσσεται σε καμία από αυτές τις κατηγορίες.
Ο Καβαλιέρε είναι ήδη 77 ετών, οπότε η ποινή του θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναμπεί σε δικαστήριο. Εκκρεμούν πέντε ακόμη υποθέσεις. Η έφεση στην υπόθεση Unipol- υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών προσωπικοτήτων της Αριστεράς που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδα του. Η έφεση για το σκάνδαλο «Λόντο Μονταντόρι» για το οποίο έχει διαταχθεί πρωτόδικα να πληρώσει 560 εκ. ευρώ. Η δίκη για την «εξαγορά» γερουσιαστών στην προσπάθεια να ρίξει την κυβέρνηση Πρόντι. Η εξέταση της υπόθεσης «Μίντιασετ» στην οποία κατηγορείται για φορολογική απάτη από το Ανώτατο δικαστήριο. Και βέβαια θα βρεθεί στο δικαστήριο για το διαζύγιό του με την Βερόνικα Λάριο, στην οποία είχε εκδικαστεί αρχικά η μυθική διατροφή των 3 εκ. ευρώ το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση