GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης...

Η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστροφική πολιτική στο κοινωνικό κράτος συγχωνεύοντας και καταργώντας οριζόντια Νοσοκομειακές Μονάδες. ...


Η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστροφική πολιτική στο κοινωνικό κράτος συγχωνεύοντας και καταργώντας οριζόντια Νοσοκομειακές Μονάδες. Πάνω από πενήντα μικρά και μεσαία Νοσοκομεία διασυνδέθηκαν με μεγαλύτερα ως ενιαία Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν. 4052/2011). Κραυγαλέα περίπτωση η διασύνδεση του δικού μας νοσοκομείου της Μυτιλήνης με αυτό της Λήμνου. Το ΚΛΙΜΑΚΙΟ της ΤΡΟΪΚΑ ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης και σε μερικά την κατάργησή τους.

Η κυβέρνηση άρχισε ήδη να διαρρέει πληροφορίες για λουκέτα σε Νοσοκομεία η μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου. Το προσωπικό των καταργημένων Νοσοκομείων κινδυνεύει να μείνει χωρίς οργανική κάλυψη. Έτσι τίθεται σε διαδικασία κινητικότητας ή και απόλυσης. Ταυτόχρονα οι Οργανισμοί των Νοσοκομείων «μαγειρεύονται» μεγάλο χρονικό διάστημα με προφανή μεθόδευση την περαιτέρω μείωση τμημάτων, κλινών, κλινικών και Οργανικών θέσεων. Και σε μας δεν εντάξανε ακόμα νευραλγικά και ήδη λειτουργούντα τμήματα (ογκολογικό-αιματολογικό) όπως υποσχέθηκαν.

Η κυβέρνηση επιδιώκει από τη διαδικασία των καταργήσεων Νοσοκομείων να επιτύχει: • Την κάλυψη των μεγάλων κενών που επιδεινώθηκε από τις Μνημονιακές πολιτικές (μηδενικές προσλήψεις, αθρόες συνταξιοδοτήσεις, εργασιακή εφεδρεία), με μετακινήσεις προσωπικού σε μεγάλες αποστάσεις όμως διαλύοντας οικογενειακούς προγραμματισμούς.

Ήδη ξεκίνησαν οι μετακινήσεις προσωπικού από Νοσοκομεία που έχουν τεθεί στο στόχαστρο των ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ. Το κλιμάκιο της ΤΡΟΪΚΑ διαπίστωσε χρηματοδοτικό κενό στον ΕΟΠΥΥ πάνω από 1,5 δις ευρώ και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος Πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Και το δικό μας νοσοκομείο πλέον, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα από ελλείψεις υλικών και φαρμακευτικού υλικού ,ακούγεται έντονα ότι το Δ.Σ. ήδη πήρε απόφαση για αναστολή προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων. Μας οφείλονται δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές ,από νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες από το έτος 2012 καθώς ο Απρίλιος κι ο Μάιος του 2013.

Η βάρβαρη αυτή πολιτική πρέπει ,στην καλύτερη περίπτωση να εκλογικευτεί.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Την ΠΕΜΠΤΗ 27/06/2013 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ 5ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10Π.Μ. – 3Μ.Μ. ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκέντρωση 11π.μ.προαύλειο χώρο στην είσοδο επί της Βοστάνη.

Οχι στις οριζοντιες καταργησεις – συγχωνευσεις νοσοκομειων διεκδικουμε: • την επαναδιατυπωση του οργανισμου που να καλυπτει τις υφισταμενες δραστηριοτητες, το προσωπικο που υπηρετει και να δινει προοπτικη αναπτυξης του νοσοκομειου • την προσληψη μονιμου νοσηλευτικου –τεχνικου-παραϊατρικου προσωπικου • την εξοφληση των δεδουλευμενων – νυχτερινων – αργιων • την αμεση αποκατασταση της αδικιας εις βαρος του νοσοκομειου μας ως προς τις πιστωσεις του Ε.Π.Π.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στη στάση εργασίας αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αύλειο χώρο.
lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση