GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνω από 2 δισ. δολάρια στην αγορά της Βορείου Κορέας παρά την απειλή θανατικής ποινής

Σε μια από τις πιο κλειστές χώρες του κόσμου, τη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποιαδήποτε συναλλαγή πολιτών με τη χρησιμοποίησ...

Σε μια από τις πιο κλειστές χώρες του κόσμου, τη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποιαδήποτε συναλλαγή πολιτών με τη χρησιμοποίηση αμερικανικού δολαρίου ή κινέζικου γιουάν, τιμωρείται με την ποινή του θανάτου, ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μια άνευ προηγουμένου «εισβολή» των δύο νομισμάτων στην αγορά της χώρας.
Οπως αναφέρει το vima, μετά την καταστροφική υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, ουόν, το 2009, κατά την οποία εξανεμίστηκαν οι οικονομίες εκατομμυρίων πολιτών, η χρήση ξένων νομισμάτων έχει παρουσιάσει ραγδαία αύξηση. Οι εκτιμήσεις εξωτερικών παραγόντων, μιας και το καθεστώς, όπως ήταν αναμενόμενο τηρεί σιγή ιχθύος, αναφέρουν ότι το ουόν έχει χάσει περισσότερο από το 99% της αξίας του έναντι του δολαρίου, ωστόσο, εξαιτίας της πολύ σφικτής διακυβέρνησης στη χώρα δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί τι επίδραση θα μπορούσε να έχει η κατάσταση της οικονομίας στο καθεστώς.
Μάλιστα, εξωτερικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι σε μια οικονομία που αποτιμάται στα 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια, υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν περί τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά. Προς το παρόν, η Πιονγκγιάνγκ φαίνεται πως κρατάει συμβιβαστική στάση, ωστόσο, η χρήση ξένου συναλλάγματος ενδέχεται να δυσκολέψει αρκετά την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής, ενώ δημιουργεί μια «ιδιωτική» οικονομία εκτός πρόσβασης για τις δομές του καθεστώτος.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση