GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: Δανείστηκε με αυξημένο κόστος στη δημοπρασία 3ετών ομολόγων

Με αυξημένο κόστος δανείστηκε στη σημερινή δημοπρασία 3ετών ομολόγων η Ιταλία, καθώς διατηρείται η ανοδική τάση στις αποδόσεις των ...


Με αυξημένο κόστος δανείστηκε στη σημερινή δημοπρασία 3ετών ομολόγων η Ιταλία, καθώς διατηρείται η ανοδική τάση στις αποδόσεις των
κρατικών τίτλων της ευρωπεριφέρειας, ενώ ικανοποιητική ήταν η ζήτηση καθώς οι επενδυτές στράφηκαν προς υψηλότερες αποδόσεις.

Σημειώνεται ότι οι αγορές ομολόγων ανά τον κόσμο έχουν βρεθεί υπό πίεση τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω φημολογίας για περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας άντλησε περί 3,415 δις. ευρώ από ομόλογα λήξεως το 2016 με μέση απόδοση 2,38% έναντι 1,92% στην αντίστοιχη δημοπρασία της 13ης Μαΐου και κουπόνι 2,25%.

Παράλληλα, εξασφάλισε επιπλέον 1,5 δις. ευρώ από ομόλογα λήξεως το 2028 με κουπόνι 4,75% και αμετάβλητη σχεδόν απόδοση στο 4,67%.

Τέλος, άντλησε επιπλέον 1,216 δις. ευρώ από ομόλογα λήξεως το 2018 με μειωμένη απόδοση 2,54% από 3,03% που ήταν στη δημοπρασία του Απριλίου.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση