GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η 5η Ιουνίου αλλά και η κάθε μέρα να είναι Παγκόσμια Ημέρα για την προστασία του Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τιμάται στις 5 Ιουνίου κάθε έτους. Η καθιέρωσή της έχει σκοπό να υπενθυμίζει στους πολίτες του κόσμο...


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τιμάται στις 5 Ιουνίου κάθε έτους. Η καθιέρωσή της έχει σκοπό να υπενθυμίζει στους πολίτες του κόσμου τον άρρηκτο δεσμό που έχει ο άνθρωπος με τη φύση, επισημαίνοντας αλλά και αναγνωρίζοντας την τεράστια υποβάθμιση, αλλοίωση και καταστροφή που έχει υποστεί το φυσικό περιβάλλον ιδιαίτερα κατά τον 20ο και 21ο αιώνα.

Όμως, δεν αρκεί μία μέρα το χρόνο για να μας υπενθυμίσει ότι δε ζούμε μόνοι μας στη φύση και ότι πρέπει να σεβόμαστε οτιδήποτε μας περιβάλλει. Με προσωπική και συλλογική προσπάθεια και κυρίως με υπευθυνότητα, θα πρέπει να αναλογιστούμε τα ποικίλα οικολογικά προβλήματα της εποχής μας και την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον, η προστασία του οποίου αποτελεί την παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενεές.

Σήμερα, η ανάγκη για την ανάπτυξη μιας ήπιας, αειφορικής ή βιώσιμης οικονομίας και η εξεύρεση της χρυσής τομής μεταξύ της «ανάπτυξης» και της «διατήρησης» της φύσης και του τοπίου είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Ο συντονισμός ενεργειών μεταξύ των αρμόδιων φορέων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μπορεί να επιφέρει την απαιτούμενη ευαισθητοποίηση, εάν δοθεί έμφαση στην αλλαγή νοοτροπίας που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα τις καταναλωτικές κοινωνίες που προβάλλουν τον ατομισμό ως το μοναδικό πρότυπο συμπεριφοράς.

Μία από τις βασικές αρμοδιότητες του φορέα διαχείρισης είναι η υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής ενημέρωσης των πολιτών για τη σημαντικότητα και την αξία της προστατευόμενης περιοχής όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού. Η ανάπτυξη και η δημιουργία οικολογικής σκέψης και συνείδησης είναι βασική μας επιδίωξη, μιας και θα συμβάλουν σε καλλιέργεια στάσεων - συμπεριφορών για την επίτευξη της αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου με τη φύση, μέσω της αειφόρου ανάπτυξης και της ανάδειξης των προϋποθέσεων για μια βιώσιμη οικονομία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το φυσικό περιβάλλον αποτελεί για τον άνθρωπο τη φυσική του προέκταση, καθώς οι δεσμοί που υπάρχουν μεταξύ τους είναι ζωτικής σημασίας. Ας μη ξεχνάμε ποτέ ότι περιβάλλον μπορεί να ζήσει χωρίς τον άνθρωπο, ο άνθρωπος όμως, όχι!

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης και Δημοσιότητας

fdparnonas.gr

1 σχόλιο

  1. Κυρίες και Κύριοι Βουλευτάδες μην κουράζεστε με αντιρατσιστικούς νόμους, χέστε τον ήδη υπάρχοντα που λέει για απελάσεις όσων ήρθαν παράνομα στην Πατρίδα μας και διάφορα άλλα, και ψηφίστε ένα νέο που να λέει λίγα απλά πράγματα, όπως.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα σκεφθεί ότι οι λαθρομετανάστες που ζουν στην Ελλάδα πρέπει να φύγουν, χωρίς να έχει πει αλλού την σκέψη του, θα βρίσκει ένα σανίδι μήκους ογδοήκοντα εκατοστών, πλάτους οκτώ εκατοστών, πάχους δύο εκατοστών, θα ρίχνει κρύο νερό πάνω του και θα χτυπιέται με το σανίδι μέχρι να κοκκινίσει το δέρμα του σε βαθμό μη αναστρέψιμο τουλάχιστον για τρεις μήνες, αν ματώσει από αδεξιότητα πρέπει να αυτοτιμωρηθεί περαιτέρω ρίχνοντας πάνω στην πληγή αλάτι, ΟΧΙ λάθη από σκεπτόμενους ανθρώπους!
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα μιλήσει με φίλη ή φίλο του, την σύζυγο του, ή στα παιδιά του για λαθρομετανάστες εννοώντας ότι έστω και ένας από αυτούς δεν έχει θέση στην Ελλάδα μας, θα εκχωρεί αμέσως το δικαίωμα στον συνομιλητή του να τον φτύσει, να τον χαστουκίσει, να τον κλωτσήσει, να τον ρίξει κάτω, μην έχοντας αυτός το δικαίωμα να προβάλει την παραμικρή αντίσταση, και εκεί όπως είναι πεσμένος, ο συνομιλητής του να ουρήσει και να αφοδεύσει πάνω του.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί δημοσίως πχ. να ανεβαίνει την Πανεπιστημίου κρατώντας ένα πανό που να λέει, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, θα συλλαμβάνετε πάραυτα από την Αντιρατσιστική Αστυνομία η οποία θα έχει ιδρυθεί κατά τα πρότυπα της GESTAPO, και θα μεταφέρετε ξυλοφορτωμένος και χωρίς δίκη στην Μακρόνησο όπου και αυτή θα έχει εξωραϊστεί κατά τα πρότυπα του Εμφυλίου μας, και εκεί θα του δίνετε κάλαμος ψαρικής διά να μην αποθάνει της πείνας καθ’ όσον το Ελληνικό κράτος δεν μπορεί να διαθέτει τροφή διά τοιούτους, έως ότου ορισθεί δικάσιμος.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί δημοσίως και ζητά να απελαθούν οι λαθ/στες οι ελθόντες από Τουρκία, στην Τουρκία, θα συλλαμβάνετε από την Αντιρατσιστική Αστυνομία και θα στέλνετε στην Τουρκία με την προτροπή να δοθεί γυμνός σε φυλακή βαρυποινιτών στην Ανατολία, μη εχόντων να δουν καινούριο κόλο για δυο χρόνια, και εκεί πρηνηδόν, γονατιστός, πλαγίως, χρησιμοποιώντας και το στόμα του να τους ευχαριστεί σεξουαλικώς νυχθημερόν και ακαταπαύστως άδοντας τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας έχοντας τον μπροστά του γραμμένο στα Ελληνικά.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί δημοσίως και ζητά να απελαθούν οι λαθρομετανάστες οι προερχόμενοι από Αφρική να συλλαμβάνετε από την Αντιρατσιστική Αστυνομία και να μεταφέρετε πάραυτα στην Έρημο Σαχάρα όπου θα τον ντύνουν με τομάρι αρκούδας με τρόπο που να μην μπορεί να το βγάλει, θα τον αφήνουν ξυπόλητο και για νερό θα του δώσουν άπαξ ένα πεντόλιτρο με ρετσινόλαδο, εννοείται ότι η πλησιέστερη πηγή θα είναι σε απόσταση 268 χιλιομέτρων χωρίς δρόμο, και η όλη περιοχή τελείως άδενδρος.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί εναντίων λαθ/στών προερχομένων από τα βόρεια σύνορα της Ελλάδος θα συλλαμβάνετε από την Αντιρατσιστική Αστυνομία θα μεταφέρετε πάραυτα στην Θεσσαλονίκη, στο νέο GEDI GULE και εκεί θα ραβδίζατε μέρα νύκτα, νηστικός επί εξαήμερο, και την εβδόμη θα παίρνει ως τροφή σάκο ο οποίος θα έχει ζωντανά βατράχια, και σαύρες Ως νερό θα του δίδονται ούρα από το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα Θεσσαλονίκης.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί εναντίων Εοκικών Οδηγιών που επιβάλουν στην Ελλάδα να μην απελαύνει λαθρομετανάστες, ( οι οδηγίες αυτές έχουν σφραγίδα Ντοβούτογλου, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ) θα συλλαμβάνετε κλπ, και θα υποχρεώνετε να πάει στις Βρυξέλες, στο ποδαράτο, σιδηροδέσμιος, ξυπόλητος, σέρνοντας επί κάρου, μίαν ξύλινη οικία ικανή να στεγάσει τετραμελή οικογένεια.
    Κυρίες Βουλευτίνες και Κύριοι Βουλευτάδες της Ελλάδας μας εφαρμόστε τα παραπάνω και ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ μετά από καιρό θα μιλούν για λαθροέλληνες στην Fatmeland - πρώην ελλάδα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση