GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aυτό το λάθος θα το πληρώσουμε ακριβά!

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ Συνεχίζεται από τα τηλεοπτικά δίκτυα το δημόσιο ξεκατίνιασμα μεταξύ των ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Συνεχίζεται από τα τηλεοπτικά δίκτυα το δημόσιο ξεκατίνιασμα μεταξύ των εταίρων της φιλομνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό. Ποιό είναι το πρόβλημα γι’ αυτή την ενδό-κυβερνητική “κόντρα”; Η περιβόητη απόφαση του ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ και...
το εν γένει θέμα που έχει δημιουργηθεί. Από εχθές το βράδυ προστέθηκε και η “επαναθεμελίωση” της κυβέρνησης.
Γελοίο, γελοιότερο, γελοιότατο! Κάποιο σοβαρότερο θέμα δεν έχετε για να τσακωθείτε;
Ας πούμε… για την ανεργία, για την ύφεση. Α, πα, πα… αυτά τα θέματα τα διαχειρίζεται το μνημόνιο και απ’ ότι φαίνεται τα πάει μια χαρά. Άλλωστε εμείς γι’ αυτό θυσιαστήκαμε και συνεργαστήκαμε, για να σας σώσουμε και όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία σας το πετύχαμε σας έχουμε σώσει!
Σε 5΄ λεπτά είχατε τότε συμφωνήσει να τσακίσετε γέροντες και αδύναμους. Τώρα για τα υπουργεία και την νομή της εξουσίας, προφασίζεστε την υπόθεση ΕΡΤ την οποία στο τέλος θα πουλήσετε και συνεδριάζετε με τις ώρες για το ποιος από εσάς θα μας σώσει στο κάθε υπουργείο!
Ας μην ανησυχούμε λοιπόν όλοι εμείς οι σωσμένοι για τίποτε! Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ακόμα αρχίσει η τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αλλά, το βραδύ θα τα βρουν οι τρεις μνημονιακοί πολιτικοί αρχηγοί. Δηλαδή, για τη σωτηρία της “πατρίδας”, του “έθνους” θα θυσιαστούν! Θα μοιράσουν τα υπουργεία και όλα μέλι γάλα. Θα συνεχίσουν απτόητοι να μας σώζουν δηλαδή να βιάζουν ασύστολα τα δημοκρατικά, τα  κοινωνικά και τα λαϊκά δικαιώματα.
Τώρα θα μου πεις εσύ ο καλοπροαίρετος αναγνώστης… «Ρε συ Δευκαλίωνα το έχεις ρίξει στην πλάκα; Εδώ όλα έχουν τιναχτεί στον αέρα. Δεν βλέπεις τι γίνεται στον ΕΟΠΥΥ; Χρωστάει δις ευρώ κι ακόμη δεν ξεκίνησε να λειτουργεί. Που θα βρεθούν τα χρήματα για να μην χρεοκοπήσει; Θα μας βάλουν καινούργια μέτρα; Που θα τα βρούμε;».
Και τι θέλετε να κάνω αδέλφια; Το ρίχνω στην πλάκα γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο. Κάθισα και τα υπολόγισα και φώναξα προς όλες τις κατευθύνσεις: «Το μνημονιακό πρόγραμμα δεν βγαίνει. Χρειάζεται κούρεμα του χρέους»! Τότε μας αποκάλεσαν περίπου προδότες οι Κηπουρό-Αθανασάκηδες. Τελικά δικαιωθήκαμε εκείνη την περίοδο. Φωνάξαμε εναντίον του PSI,  γιατί ουσιαστικά κουρεύονταν οι επενδύσεις Ελλήνων και ειδικά του Ελληνικού Δημοσίου. Πάλι δικαιωθήκαμε.
Τώρα τι λέμε;
Το πιο αποκρουστικό, το πιο τρομακτικό, το πιο αποτρόπαιο σενάριο. Νέο μνημόνιο,  το υπ. αριθμό 4 και διάσωση εκ των έσω (bail-in). Δηλαδή και νέα εισπρακτικά μέτρα και χρηματοδότηση των νέων αναγκών από ελληνικά χρήματα. Και όλα αυτά για να γίνει νέο κούρεμα του χρέους. Κάπως έτσι θα έρθουν τα πράγματα.
Και εμείς συνεχίζουμε να φωνάζουμε ότι η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση επιμένει σε μία μάχη (υπόθεση ΕΡΤ) εκ των προτέρων χαμένη, ενώ πετάει την ιστορική ευκαιρία της ενημέρωσης της μεσαίας τάξης και της μαζικής αντίδρασης των θυμάτων του μνημονίου για  τα επερχόμενα δείνα.
Γιατί είναι ιστορική ευκαιρία; Γιατί η φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά τώρα διασπάσθηκε έστω και πρόσκαιρα και άφησε πολιτικό και επικοινωνιακό χώρο στην αντιμνημονιακή αντιπολίτευση.
Αδέρφια, φοβάμαι ότι αυτό το λάθος θα το πληρώσουμε ακριβά!

1 σχόλιο

  1. Αφιερωμένο στους εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

    Ο μόνος λόγος των λεονταρισμών Βενιζέλου- Κουβέλη είναι οι θεσούλες και τίποτα άλλο. Στο μεταξύ, κι ενώ δεν έχουν έρθει ακόμα οι 4 φόροι στα ακίνητα, αυτοί ετοιμάζουν νέα μέτρα και νέες περικοπές λόγω ΕΟΠΠΥ και ταμείων. Κοινώς, ετοιμάζονται να θάψουν τους Έλληνες ακόμα πιο βαθιά. Και φυσικά θα συνεχίσουν το έργο τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όσο οι δημοσκοπήσεις τους έχουν σε κάποια αξιοπρεπή ποσοστά, έστω και μαγειρευμένα στα χαλκεία της διαπλοκής... Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, ενώ είναι υποχείρια του Σαμαρά και, φυσικά, της Τρόικα.Μόνο για την κουτάλα και τις καρέκλεις νοιάζονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση