GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

BBG:Tα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν για Ελλάδα

Στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην κυβέρνηση από το λουκέτο στην ΕΡΤ αλλά και το ναυάγιο της ΔΕΠΑ περιγράφει μεταξύ άλλων το Blo...


Στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην κυβέρνηση από το λουκέτο στην ΕΡΤ αλλά και το ναυάγιο της ΔΕΠΑ περιγράφει μεταξύ άλλων το Bloomberg σε άρθρο με τίτλο «Οι Έλληνες κάνουν λάθος: Τα πράγματα μπορούν να πάνε πολύ χειρότερα».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τον τελευταίο καιρό ο Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βλέπει φως στο τούνελ, υπογραμμίζοντας την άνοδο του ΧΑ, την υποχώρηση των spreads αλλά και τη βελτίωση στα δημοσιονομικά.

Τώρα αυτό το αισιόδοξο μήνυμα αρχίζει να μπερδεύει.

Στις 10 Ιουνίου ανακοινώθηκε το ναυάγιο πώλησης της ΔΕΠΑ, δεδομένο που ρίχνει έξω τους υπολογισμούς για έσοδα 2,6 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Παράλληλα η Morgan Stanley υποβάθμισε το ΧΑ σε αναδυόμενη αγορά.

Επιπροσθέτως το λουκέτο στην ΕΡΤ άνοιξε ένα ρήγμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων οι οποίοι θα συναντηθούν τη Δευτέρα για να αναζητήσουν μια λύση στο ζήτημα.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι πολύ πιθανό να γίνουν εκλογές σχεδόν μόλις ένα χρόνο αφότου η τρικομματική κυβέρνηση ανέλαβε να σώσει τη χώρα από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση και δέχεται κριτική από το εξωτερικό: Το καλοκαίρι του 2013 αρχίζει να μοιάζει με το καλοκαίρι του 2012», καταλήγει το άρθρο του Bloomberg.

euro2day.gr

1 σχόλιο

  1. Κυκλοφόρησε το ΦΕΚ A 180 -22.08.2011 με το Νόμο 4002 που περιέχει την τροπολογία που ψηφίστηκε στις 4 Αυγούστου και με την οποία δίνεται η δυνατότητα να καταργηθεί,συγχωνευθεί ή να αναδιαρθρωθεί, οποιοδήποτε ΝΠΙΔ ή δημόσια επιχείρηση με μια απλή Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση