GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες συγκρούσεις στην Τουρκία. Ανυποχώρητος ο Ερντογάν...

Ο Ερντογάν καλεί τους οπαδούς του να δώσουν «ένα μάθημα» στους διαδηλωτές στις δημοτικές εκλογές του 2014, ενώ οι συγκρούσεις αυξάνο...


Ο Ερντογάν καλεί τους οπαδούς του να δώσουν «ένα μάθημα» στους διαδηλωτές στις δημοτικές εκλογές του 2014, ενώ οι συγκρούσεις αυξάνονται με τους φιλοκυβερνητικούς  διαδηλωτές να επιτίθενται στους αντικυβερνητικούς.
Δεύτερο κρούσμα σύγκρουσης μεταξύ κυβερνητικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, μετά την έναρξη του κύματος διαμαρτυρίας στο Tαξίμ, πριν 10 μέρες, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ομάδα φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών άρχισε να πετάει πέτρες σε πορεία αντικυβερνητικών διαδηλωτών στα Άδανα στη νότια Τουρκία αργά χθες το βράδυ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, η αστυνομία απομάκρυνε από την περιοχή γυναίκες και παιδιά, αλλά οι δύο ομάδες συνέχισαν να συγκρούονται με πέτρες και ξύλα.

«Είναι δειλοί», δηλώνει ο Ερντογάν για του διαδηλωτές

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αμφισβητείται από μια ευρεία κινητοποίηση στη χώρα, η οποία διαρκεί πλέον εννέα ημέρες, κάλεσε από τα Άδανα (νότια) τους οπαδούς του να δώσουν «ένα μάθημα» στους διαδηλωτές στις επόμενες δημοτικές εκλογές το Μάρτιο του 2014.

"Δεν απομένουν παρά επτά μήνες, έως τις τοπικές εκλογές. Θέλω να δώσετε στους ανθρώπους αυτούς ένα πρώτο μάθημα με δημοκρατικά μέσα στις κάλπες», τόνισε σε ομιλία του, που αναμεταδόθηκε απ' ευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώπιον χιλιάδων οπαδών του που είχαν έλθει να τον επευφημήσουν στο αεροδρόμιο της πόλης αυτής.

Ο Ερντογάν έδειξε για μια ακόμη φορά τη σθεναρή του στάση έναντι των διαδηλωτών που σε όλη τη χώρα ζητούν την παραίτηση του.

"Είναι δειλοί σε τέτοιο σημείο που υβρίζουν τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας», τόνισε, χρησιμοποιώντας το όρο «βάνδαλοι» ή και «αναρχικοί» για να χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές.

Ο επικεφαλής της ισλαμικής-συντηρητικής κυβέρνησης, που κυβερνά τη χώρα για περισσότερο από δέκα χρόνια διαβεβαίωσε επίσης ότι στην κυβερνησή του εκπροσωπούνται όλοι οι Τούρκοι, χωρίς διακρίσεις. «Είμαστε το κόμμα των 76 εκατομμυρίων» κατοίκων της Τουρκίας, τόνισε.

Ο Ερντογάν θα παραβρεθεί στην τελετή εγκαινίων ενός κτιριακού συγκροτήματος για τον αθλητισμό στην γειτονική επαρχία της Μερσίνας, και στη συνέχεια θα επιστρέψει αργότερα μέσα στην ημέρα στην Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση