GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Μανωλάδα καίγονται για «χέρια»!

Στροφή (180 μοιρών!) προς το ελληνικό εργατικό δυναμικό κάνουν οι φραουλοπαραγωγοί της Ηλείας, «ανοίγοντας» 4.160 θέσεις εργασίας γι...


Στροφή (180 μοιρών!) προς το ελληνικό εργατικό δυναμικό κάνουν οι φραουλοπαραγωγοί της Ηλείας, «ανοίγοντας» 4.160 θέσεις εργασίας για άνεργους Ελληνες.
Με τους ελέγχους για τη νομιμότητα των αλλοδαπών εργατών να έχουν ενταθεί στην περιοχή ύστερα από τις αιματηρές συμπλοκές τον περασμένο Απρίλιο, συνολικά 116 παραγωγοί-καλλιεργητές στη Μανωλάδα και στη Βουπρασία απευθύνθηκαν στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας, ζητώντας επειγόντως -μέχρι την προσεχή Τετάρτη- Ελληνες εργάτες για τα χωράφια τους.
Οι αποδοχές
Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους, ο κάθε εργαζόμενος θα απασχολείται για έξι ώρες καθημερινά σε πενθήμερη βάση και θα αμείβεται με μεροκάματο 25 ευρώ. Σε περίπτωση που οι ημέρες ή και οι ώρες απασχόλησης στα χωράφια αυξηθούν, οι παραγωγοί δεσμεύονται για την... αναπροσαρμογή του μεροκάματου, με τρόπο που θα ορίζεται ξεκάθαρα στη συμφωνία που θα υπογράφουν.
Οι καλλιεργητές εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η «πληγωμένη» παραγωγή, αλλά και οι εξαγωγές, θα ενισχυθούν χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που παραμένουν «πληγωμένα» από την κρίση και την ανεργία, και ταυτόχρονα θα αποκαταστήσουν την «εικόνα» τους, που αμαυρώθηκε στο σύνολό της, εξαιτίας των λίγων, όπως λένε, ασυνείδητων συναδέλφων τους.
Ενήμερο το υπουργείο
Σύμφωνα με το ilialive.gr, για την πρωτοβουλία των παραγωγών έχουν ήδη ενημερωθεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, από τους οποίους οι παραγωγοί ζητούν να στηρίξουν την πρωτοβουλία. Εμπόδιο στο εγχείρημά τους φαίνεται ότι είναι ο χρόνος, καθώς, όπως τονίζουν, τα περιθώρια είναι στενά και οι υποψήφιοι Ελληνες εργάτες θα πρέπει να έχουν βρεθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.
Σχετικά με τα αίτια που τους οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, οι καλλιεργητές υποστηρίζουν ότι με το κλίμα που δημιουργήθηκε ύστερα από τα πρόσφατα γεγονότα (σ.σ.: επιστάτες άνοιξαν «πυρ» και τραυμάτισαν 31 εργάτες από το Μπανγκλαντές που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους) η καλλιέργεια φράουλας, με εξαγωγές 100.000.000 ευρώ, κινδυνεύει να καταστραφεί, αφού αρκετοί εργάτες έφυγαν με την εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση