GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Υποτίμησε την κοινωνία ο κ. Σαμαράς»

Το Μέγαρο Μαξίμου, η συγκυβέρνηση, τα μνημόνια και τα σχέδια της επόμενης μέρας περνούν μέσα από το μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα...


Το Μέγαρο Μαξίμου, η συγκυβέρνηση, τα μνημόνια και τα σχέδια της επόμενης μέρας περνούν μέσα από το μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί σε κινητοποιήσεις για την ανατροπή της κυβέρνηση ώστε «να υπερασπιστεί το μέλλον του, να υπερασπιστεί τη δημοκρατία» ο ελληνικός λαός.

Συγκεκριμένα, στο σημείωμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται: «Ο κ. Σαμαράς με την υπόθεση της ΕΡΤ επιχείρησε να κλιμακώσει την στρατηγική αυταρχισμού, πόλωσης και επίδειξης πυγμής τόσο απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους όσο και απέναντι στους κυβερνητικούς του εταίρους. Δεν δίστασε να διατάξει «να πέσει μαύρο» στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση στέλνοντας παράλληλα στην ανεργία πάνω από δυόμιση χιλιάδες εργαζόμενους. Διότι το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι φαίνεται ότι δεν του είναι αρκετό. Με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος επιχείρησε έναν πολιτικό εκβιασμό, αξιώνοντας είτε την πλήρη υποταγή της κοινωνίας των κυβερνητικών του εταίρων είτε άμεση προσφυγή σε εκλογές.
Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο: τον ελληνικό λαό. Υποτίμησε τα δημοκρατικά ανακλαστικά του ελληνικής κοινωνίας. Διότι το «αποφασίζουμε και διατάσουμε» λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ δημοκρατικής αφύπνισης. Οι πολίτες ξαναβγήκαν στους δρόμους για να στηρίξουν την ΕΡΤ, στάθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους στο Ραδιομέγαρο, οργάνωσαν και συμμετείχαν σε πληθώρα εκδηλώσεων, πρόβαλαν το πρόγραμμα της ΕΡΤ σε πλατείες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι αγώνες αυτοί ενισχύθηκαν και από τη διεθνή κατακραυγή που ξεσήκωσε η πραξικοπηματική φίμωση της ΕΡΤ. Κατόπιν ήρθε και το «χαστούκι» με την απόφαση του ΣτΕ που λέει το αυτονόητο: ότι ο κ. Σαμαράς παρανομεί. Ο ίδιος βέβαια επιμένει να παρανομεί όσο δεν επιτρέπει να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ εκπέμποντας πρόγραμμα.
Οι εξελίξεις αυτές βρίσκουν τη συγκυβέρνηση πλήρως αποδυναμωμένη. Το success story που η ίδια και τα στηρίγματά της προσπαθούσαν συστηματικά να επιβάλλουν επικοινωνιακά, κόντρα στις πραγματικότητες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, ξεφούσκωσε με πάταγο. Επίσης αναδείχτηκε η αναξιοπιστία των κυβερνητικών εταίρων του κ. Σαμαρά, οι οποίοι φαίνεται ότι διαπραγματεύονται την αρχική τους αντίθεσή στην αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου και την απόφαση για την ΕΡΤ με τη συμμετοχή τους στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ακόμα κι έτσι όμως η κυβερνητική συνοχή έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, με αποτέλεσμα η συγκυβέρνηση να μην αντέχει άλλη, τέτοιας οξύτητας, σύγκρουση με την κοινωνία.
Ένα κρίσιμο πολιτικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις εξελίξεις αυτές είναι ότι η επίθεση στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που συνιστά η μνημονιακή πολιτική (μειώσεις μισθών0συντάξεων, υπερφορολόγηση, συρρίκνωση δομών κοινωνικού κράτους, μαζικές απολύσεις) συνοδεύεται πλέον και από συνειδητή περιστολή της δημοκρατίας. Από καιρό είχαμε επισημάνει αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή πχ επισημάναμε το απαράδεκτο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, στηλιτεύσαμε την υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού ελέγχου με τον συνεχώς απόντας κ. Σαμαρά, αντιταχτήκαμε στο κυνήγι δημοσιογράφων και την επιστράτευση εργαζόμενων κλπ. Ωστόσο η περίπτωση της ΕΡΤ ανέδειξαν με σαφήνεια και σε ολόκληρη την κοινωνία την έκταση του προβλήματος και τον αντιδημοκρατικό κυνισμό του κ. Σαμαρά.
Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι το επόμενο διάστημα αυτή η αντιδημοκραιτκή εκτροπή αναμένεται να βαθύνει, διότι ακριβώς οι επικείμενες μνημονικακές παρεμβάσεις είναι άκρως αντικοινωνικές, δεν βρίσκουν κοινωνική συναίνεση και μόνο με αυταρχισμό μπορούν να επιβληθούν. Για παράδειγμα, ετοιμάζονται χιλιάδες μαζικές απολύσεις είτε άμεσες είτε έμμεσες (μέσω κινητικότητας). Η ΕΡΤ ήταν μόνο η αρχή, όπως αποδεικνύουν οι σχεδιασμοί για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και Σχολειών σε ολόκληρη τη χώρα. Η οικονομική τρύπα στον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία μεγαλώνει, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ γρήγορα οι συντάξεις θα μειωθούν κι άλλο και οι ασφαλισμένοι θα συμμετέχουν ακόμη περισσότερο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ δεν αποκλείονται νέα εισπρακτικά μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Επίσης, έχει ήδη ανοίξει ζήτημα πλειστηριασμών σπιτιών ενώ η ασφάλεια των καταθέσεων δεν είναι δεδομένη όπως δείχνει η συναφής συζήτηση στην ευρωζώνη. Η συγκυβέρνηση μπροστά σε αυτό το νέο πλήρες αδιέξοδο της μνημονιακής πολιτικής προσπαθεί να χειριστεί επικοινωνιακά τα προβλήματα με το υποτιθέμενο success story, ελπίζει σε ένα θαύμα μετά τις γερμανικές εκλογές και βαθαίνει συνεχώς την πόλωση, τον αυταρχισμό και την υποβάθμιση της δημοκρατίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόσο το προηγούμενο όσο και το επόμενο διάστημα έχει θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής του την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας από την μνημονιακή λαίλαπα και τον αντιδημοκρατικό αυταρχισμό του κ. Σαμαρά. Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε πρωτεργάτες των αγώνων διάσωσης της δημόσιας ραδιοφωνίας τηλεόρασης. Παράλληλα οργανώσαμε σειρά εκδηλώσεων όπου θέσαμε σε δημόσια διαβούλευση τις προγραμματικές μας προτάσεις για διάφορα ζητήματα όπως τα ΜΜΕ, τα άμεσα μέτρα ανακούφισης της φτώχειας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρα και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Τέλος ετοιμαζόμαστε για το πρώτο συνέδριο του νέου ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια βρισκόμαστε σε πλήρης συντονισμό με τις κατεπείγουσες κοινωνικές ανάγκες, καταθέτουμε ένα πολιτικό-προγραμματικό σχέδιο που θεωρούμε ότι είναι το μόνο εφικτό (αντίθετα από το μνημονιακό σχέδιο) διότι αφενός αποκρίνεται στις ανάγκες αυτές και αφετέρου βαθαίνει την δημοκρατίας. Τέλος καλούμε τον ελληνικό λαό να υπερασπιστεί το μέλλον του, να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, να ανατρέψει μια ώρα αρχύτερα την επικίνδυνη και καταρρέουσα συγκυβέρνηση Σαμαρά».
 iapopsi.gr

2 σχόλια

  1. Διαβαστε ΕΔΩ:
    http://megaskandalo.blogspot.gr/2013/06/blog-post_17.html


    για την ΚΟΛΑΣΗ της
    ΕΡΤ !!!


    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατηγορίες για φορολογική απάτη απαγγέλθηκαν από δικαστήριο της Γκάβα -κοντά στη Βαρκελώνη- , στον Λιονέλ Μέσι και τον πατέρα του Χόρχε και καλούνται να καταθέσουν ως... κατηγορούμενοι πλέον, στις 17 Σεπτεμβρίου....


    Έλα ρε κλέβουν και οι θεοί; εδώ ο πρόεδρος της Μπαρερν Μονάχου έκλεβε..ΆΛΛΑ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΟΙ ΔΙΚΟΊ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΚΑΙ ΙΔΙΚΆ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΟΟΟΟΛΟΥΥΥΣΣΣΣΣΣΣΣ ΚΛΕΦΤΕΣ....ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση