GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επί τάπητος τα προβλήματα των νέων αγροτών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ενημέρωση για το σχεδιασμό που έχει ήδη εκπονήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον πρωτογενή τομέα, είχαν από τον Περιφερειάρχη ...


Ενημέρωση για το σχεδιασμό που έχει ήδη εκπονήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον πρωτογενή τομέα, είχαν από τον Περιφερειάρχη Απόστολος Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργο Αγγελόπουλο, τα μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Αχαΐας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, συζητήθηκαν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και ιδίως των νέων αγροτών, οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς και οι προοπτικές για την ανάπτυξή του.

Παράλληλα έγινε αναφορά στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος καθώς στο θέμα που θα συζητηθεί, δηλαδή στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ.) για την προγραμματική περίοδο 2014–2020, συμπεριλαμβάνονται όλες οι προτάσεις και οι ενέργειες που γίνονται από την Περιφέρεια για τον αγροτικό κλάδο.

Αποφασίστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα μέλη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Νέων Αγροτών Αχαΐας μία συνεχής επικοινωνία και ενημέρωση όσον αφορά τις πρωτοβουλίες, τις προσπάθειες και τις όποιες κινήσεις γίνονται για τον αγροτικό τομέα και ιδίως τη στήριξη των νέων αγροτών.

«Η Περιφέρεια έχει ήδη εντάξει στο πρόγραμμά της, στοχευόμενες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, προκειμένου να μπορέσει να αμβλύνει τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα και των νέων αγροτών μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής και οικονομικής κρίσης» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «αποτελεί πλέον διαπίστωση ότι ο αριθμός των νέων αγροτών μειώνεται συνεχώς και με ταχείς ρυθμούς. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναλάβει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να αντιμετωπιστεί η ηλικιακή κρίση στον αγροτικό τομέα και διεκδικεί να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των νέων αγροτών στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αγγελόπουλος επεσήμανε πως θα σταλεί άμεσα στο Δ.Σ. της Ένωσης το πρακτικό από την δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, προκειμένου να ενημερωθούν για όλες τις ενέργειες και τις συζητήσεις που έχουν γίνει, ενώ τους κάλεσε να βρίσκονται σε επικοινωνία για τα όποια προβλήματα τους απασχολουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση