GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απειλή νέων μέτρων

Καταφθάνουν αύριο στην Αθήνα οι δανειστές, όπου αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργ...


Καταφθάνουν αύριο στην Αθήνα οι δανειστές, όπου αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πρώτη θέση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα έχει ο φόρος ακινήτων και η «κινητικότητα» 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Είναι τα δύο μεγάλα «αγκάθια» της κυβέρνησης ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 8,1 δισ. ευρώ. Η τρόικα για να κλείσει η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση προβάλλει και νέες απαιτήσεις.

Στις απαιτήσεις των τροικανών περιλαμβάνονται:

- Ο περιορισμός των δαπανών του ΕΟΠΥΥ(μέσω περισσότερων ελέγχων, νέας μείωσης τιμών, ευρύτερης χρήσης του θεσμού claw back στα διαγνωστικά κέντρα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία)

- Πλήρης εφαρμογή της εισφοράς στις επιχειρήσεις υπέρ του ΟΑΕΕ το 2014

- Ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για να καλυφθούν αστοχίες στα έσοδα απο τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία

- Υιοθέτηση νέων οργανογραμμάτων που θα αφορούν σε 450.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

- Τοποθέτηση 12.500 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος Ιουνίου

- Μεταφορά στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων της μονάδας εσωτερικών υποθέσεων και υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων

e-reportaz.gr

3 σχόλια

  1. άγκαλος: Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ να αυτοκτονήσουμε ομαδικά

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 4.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΙΞΙΑ... ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΧΑΡΑΚΙΡΙ. ΕΔΩ; ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ, ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ-ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.

    Στο μεταξύ στη δικομματική φαγώνονται γιατί ο Βορίδης είπε κάτι σωστό για τις μεγάλες ευθύνες της οικογένειας Παπανδρέου για τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Είναι γνωστό ότι πριν το 1981 η Ελλάδα είχε καλύτερη οικονομία, ενώ μετά φαγώθηκαν οι επιδοτήσεις της ΕΕ, τεράστιες μίζες πέρασαν στα χέρια διαπλεκομένων και κομματόσκυλων, κυρίως του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, λεηλατήθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τώρα οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι παίρνουν τα .... του " καράμπελα", φαγώθηκαν τα λεφτά του κοσμάκη στο Χρηματιστήριο και στα Ολυμπιακά έργα επί Σημίτη, βολεύτηκαν τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε δημόσιες θέσεις και ρήμαξαν το δημόσιο με τις υψηλές απολαβές και τώρα, εδώ και 3 χρόνια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λεηλατούν εισοδήματα, και θα φάνε και τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα και τις αποταμιεύσεις- καταθέσεις των Ελλήνων. Δυστυχώς, υπάρχει ένα 30% κολλημένων με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ξεγελιέται από τα φληναφήματα και τα όμορφα λόγια τους ακόμα, ενώ η χώρα οδηγείται σε καταστροφή μετά τις γερμανικές εκλογές και σε ανεργία, πτώχευση του 90% των Ελλήνων, ενώ ένα 10% συνεχίζει να τρώει, να πίνει και να κλέβει, συσσωρεύοντας αμύθητα ποσά σε τραπεζικές θυρίδες και στο εξωτερικό, ενώ μαυραγορίτες ληστεύουν τον χρυσό και τα κοσμήματα των Ελλήνων, με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ! Έχουν μεγάλο θράσος, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να σκυλεύουν πάνω στα ερείπια που άφησε η πολιτική τους, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της οικογένειας Παπανδρέου καθώς και των άλλων μεγαλοστελεχών που εφηύραν και τα επάρατα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές, αλλά και της ΝΔ. Έρχεται η τιμωρία τους στις κάλπες. Τέρμα, αρκετά μας εξαπάτησαν. Θα φάνε μαύρο που θα πάει σύννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πέρασε αρκετός καιρός που ο υιός Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη εντελώς ψυχρά και απαθέστατα συνέστησε την πώληση των ακινήτων, άρα και των σπιτιών μας, σε περίπτωση αδυναμίας να ανταποκριθούμε στην πληρωμή των αντίστοιχων φόρων που ούτε επί τουρκοκρατίας δεν ήταν τόσο δυσβάσταχτοι.

    Η πρώτη λογική συνέπεια αυτής της άποψης θα ήταν ο υιός Βαρβιτσιώτη να εκδιωχθεί κακήν κακώς από τη Νέα Δημοκρατία.

    Όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο, όχι μόνο δεν του έγιναν αυστηρές συστάσεις αλλά απεναντίας έγινε και υπουργός εμπορικής ναυτιλίας.

    Αυτός δηλαδή που μας συνιστά να “σκοτώσουμε” τα σπίτια μας σε μια τέτοια αγορά, θα αναλάβει να διαχειριστεί τη σχέση της πολιτείας με τον εφοπλιστικό κόσμο.

    Περιττό νομίζω να εκτιμήσουμε τη συνέχεια.


    Ο Μίλτος λοιπόν που βγήκε από το σχολείο και μπήκε στην πολιτική ένεκα του πατέρα του, ο αποτυχημένος υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας, τελικά υπουργοποιήθηκε.

    Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα.

    Τι είναι άραγε ο Μίλτος; Προσώπικα δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω.

    Τι έχει κάνει πέρα από βουλευτής ώστε τώρα αναλαμβάνει υπουργικό θώκο;

    Από μια ματιά που έριξα στο βιογραφικό που έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του απολύτως τίποτε. Μας αναφέρει το σπουδαίο κατόρθωμα ότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας (ουαου!) και πως από τα 31 του εκλέγεται βουλευτής. Πιο πριν; Έχει εργαστεί καμιά 15αρια χρόνια;

    Αν ο υιος Βαρβιτσιώτης είναι ότι καλύτερο διαθέτεις να ρίξεις στη ναυτιλία, κλάφτα Χαράλαμπε!

    Κι αλήθεια, αν λεγόταν Κολοκυθόπουλος αντί για Βαρβιτσιώτης, σήμερα θα ήταν υπουργός ή πχ εγγεγραμένος στις λίστες του ΟΑΕΔ;

    Τελικά αυτός εδώ ο λαός έδιωξε το βασιλιά που ήταν ένας και θα μπορούσε να είναι διακοσμητικός όπως ο Παπούλιας, και έβαλε στο κεφάλι του δεκάδες βασιλιάδες που μεταβιβάζουν το στέμμα στο / στα παιδιά τους και αυτά ψηφίζουν μνημόνια, παραχωρούν εθνική κυριαρχία και άμα λάχει σου λένε κι ένα “πούλα το σπίτι σου!”.

    Στρατής Μαζίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σαπιοκάραβο βουλιάζει...

    Όταν το καράβι βουλιάζει τα ποντίκια βγαίνουν από τις τρύπες τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να σωθούν· έτσι ακριβώς συμπεριφέρονται και τα τρωκτικά που φωλιάζουν χρόνια τώρα στο σαπιοκάραβο της δημοκρατίας τους.

    Οι τζάμπα μάγκες της Χρυσής Αυγής δεν έπεσαν από τον συννεφιασμένο ουρανό της καπιταλιστικής κρίσης, υπήρχαν πάντοτε δίπλα μας, πίσω μας, γύρω μας.

    Είναι αυτοί που τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αποκαλούν «μέσο πολίτη» και οι απατεώνες πολιτικάντηδες «κοινή γνώμη».

    Πρόκειται για τα ανθρωπάκια που στηνόντουσαν στις ουρές έξω από πολιτικά γραφεία κι έγλυφαν για μια θέση στο βόθρο των κρατικών υπηρεσιών ή έστω μια αργομισθία στο δημόσιο.

    Είναι ο ρουφιάνος συνάδελφος στη δουλειά, ο απεργοσπάστης και ο άνθρωπος του αφεντικού.

    Ο φασισμός στην πραγματικότητα δεν εξέλειπε ποτέ από αυτό τον τόπο.

    Τα παιδιά και τα εγγόνια των ταγματασφαλιτών παρέμεναν κρυμμένα στις τρύπες των θεσμικών κομμάτων και περίμεναν την ώρα που θα συνεχίσουν το έργο των δοσίλογων
    προγόνων τους.


    Αυτή η ώρα είναι η πιο κατάλληλη για να δράσει όλος αυτός ο εσμός των εχθρών του ανθρώπινου γένους

    Ο εσωτερικός εχθρός είναι ο μετανάστης, ο αντιεξουσιαστής, ο τρομοκράτης που απειλεί το σύστημα, ο εργάτης που δεν υποτάσσεται, όποιος γενικά αντιστέκεται.

    Ο εφιάλτης της ανεργίας χρησιμοποιήθηκε για να αφανιστεί και το τελευταίο ίχνος ανθρωπιάς του περίφημου μέσου πολίτη.

    «Τις δουλειές τις παίρνουν οι ξένοι, τις φάμπρικες και τις επιχειρήσεις τις κλείνουν οι απεργοί, για την κακοδαιμονία της αγοράς φταίνε οι διαδηλωτές».

    Οι τηλεορασόπληκτοι ψηφοφόροι-νοικοκυραίοι, έτοιμοι ήδη από καιρό, κατάπιαν τη φόλα.

    Κάπως έτσι η σαπίλα του πολιτικού κατεστημένου εμπλουτίστηκε με εκπροσώπους της Χ.Α...= Αδωνης =Βοριδησ= Καρατζαφερησ=Πλευρης Βενιζελος=Ντινοπουλος= Βαρβιτσιώτης=Κρανιδιωτης=Κασιδιαρηδεσ=Πρετεντερης= Σπινος=ΚαψηΔΕΣ= Κωνστας=ΜΕΚΑ=ΣΚΑΙ= = = = = ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟ ΝΟΥΔΟΥ ΠΑΣΟΚΤΣΗΔΕΣ...ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ.....

    ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΣΜΈΝΟΥΣ ...ΚΑΙ ΘΑΜΕΝΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση