GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών ο Πούτιν

Ο Βλαδίμιρ Πούτιν κάλεσε κάθε κράτος να αναγνωρίσει τις ευθύνες του στην καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών. Για να σπάσει η υποδ...


Ο Βλαδίμιρ Πούτιν κάλεσε κάθε κράτος να αναγνωρίσει τις ευθύνες του στην καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών.
Για να σπάσει η υποδομή της παραγωγής ναρκωτικών χρειάζεται να παρέχουμε κοινή νομική βοήθεια, να διευρύνουμε την αλλαγή πληροφοριών για ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς, καταθέσεις, επενδύσεις και ιδιοκτησία. Αυτή τη δήλωση έχει κάνει ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν στο Διεθνές Συνέδριο Οργάνων Δημόσιας Τάξεως Για Την Καταπολέμηση Της Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους είναι πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνεται πιο εντατική δουλειά στην αντιμετώπιση διαρροής της παράνομης διακίνησης ουσιών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ναρκωτικών. Η εργασία αυτή πρέπει να γίνεται από εδώ και μπρος σε συνεργασία με την διεύθυνση του ΟΗΕ στα θέματα των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας και την Διεθνή Επιτροπή του ΟΗΕ στα θέματα ελέγχου ναρκωτικών.
Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημείωσε την ανάγκη να στηρίξουμε την κρατική και ιδιωτική συνεργασία στον τομέα αυτό και να συνεχιστεί η επεξεργασία των κύριων κανόνων του εθελοντικού κώδικα συμπεριφοράς για την βιομηχανία που παράγει ειδικά προπαρασκευάσματα και ουσίες.

Ανάμεσα στα πρωτεύοντα θέματα της καταπολέμησης του εμπορίου ναρκωτικών είναι η επεξεργασία και διεξαγωγή κοινών αντιναρκωτικών επιχειρήσεων. Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία έχει αρκετή εμπειρία στον τομέα αυτό. Έτσι στα πλαίσια της συνεργασίας της Ρωσίας και του Κιργιζστάν μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εξουδετερωθεί 35 κανάλια χοντρικής διακίνησης ηρωίνης.

Σημαντικά αποτελέσματα έχουν οι προσπάθειες στην καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών στα πλαίσια του Οργανισμού Σύμβασης Συλλογικής Ασφάλειας. Ως παράδειγμα μιας τέτοιας συνεργασίας ο Πούτιν έφερε την επιχείρηση Κανάλ-Τράνσπορτ που έγινε τον Δεκέμβριο μήνα πέρσι, όταν αποκαλύφτηκαν πάνω από 1,5 χιλιάδες εγκλήματα και κατασχέθηκαν περίπου 500 κιλά ναρκωτικές ουσίες.

Ο Πούτιν σημείωσε άλλον έναν βασικό τομέα που είναι η καταστροφή της οικονομικής βάσης της ναρκωτικής εγκληματικότητας. Κατά την εκτίμηση των ειδικών μόνο ο όγκος εμπορίου προϊόντων του όπιου υπερβαίνει τα 60 δις. δολάρια. Στα πλαίσια της συνεργασία με την πράξη του Παρισιού, την Ομάδα επεξεργασίας οικονομικών μέτρων καταπολέμησης ξεπλύματος των χρημάτων ο Πρόεδρος κάλεσε "να αποκαλύπτονται πιο ενεργά, να συλλαμβάνονται και να κατάσχονται τα μέσα και τα ενεργητικά που λήφθηκαν ως αποτέλεσμα παράνομων συναλλαγών με ναρκωτικά».

Απευθυνόμενος στους συνέδρους ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κάλεσε κάθε κράτος "να αναγνωρίσει την ευθύνη στην αδιάλλακτη καταπολέμηση της ναρκωτικής επίθεσης, στην εξασφάλιση αποτελεσματικής υλοποίησης των διεθνών σχεδίων ελέγχου διακίνησης ναρκωτικών, των ψυχοδραστικών ουσιών και των ενεργών ουσιών τους ".

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι "μόνο με χρήση βίας δεν λύνεται το πρόβλημα της παράνομης διακίνησης των ναρκωτικών" και δήλωσε ότι είναι αναγκαία μια πιο στενή και ενεργή συνεργασία με την κοινωνία και επιχειρηματικούς κύκλους. Εκτός από αυτό πρέπει να χρησιμοποιούνται πιο ευρέως οι πρωτοποριακές μεθοδολογίες της πρόληψης της ναρκομανίας που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες,καθώς και τα προγράμματα διαφωτισμού, θεραπείας, ανάρρωσης και κοινωνικής ένταξης των ναρκομανών.

Στο τέλος ο Πούτιν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι "τα αποτελέσματα του Συνεδρίου θα βοηθήσουν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της μάχης που δίνουν τα όργανα δημοσίας τάξεως κατά της ναρκωτικής απειλής ". briefingnews.gr

1 σχόλιο

  1. Καλά τί χάλι ήταν η εμφάνιση του Πούτιν και της γυναίκας του όταν ανήγγειλαν το διαζύγιό τους.
    Η γυναίκα του χαζογέλαγε τρέμοντας.
    Θλιβερή εμφάνιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση