GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε περιπέτειες με το νόμο μπαίνουν και τα «κορίτσια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο ίδιος καταδικάστηκε, αλλά η υπόθεση για τα «Μπούνγκα- Μπούνγκα» πάρτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν έχει κλείσει ακόμη. Συγκεκριμένα...


Ο ίδιος καταδικάστηκε, αλλά η υπόθεση για τα «Μπούνγκα- Μπούνγκα» πάρτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν έχει κλείσει ακόμη. Συγκεκριμένα, σε περιπέτειες με το νόμο μπαίνουν και οι μάρτυρες υπεράσπισης του Καβαλιέρε, κατά κύριο λόγο καλλονές που κατέθεσαν για το τι συνέβαινε στη βίλα του Αρκορε. Από την άλλη, η κόρη του Καβαλιέρε, Μαρίνα Μπερλουσκόνι, διέψευσε πως προτίθεται να ασχοληθεί με την πολιτική.
Σύμφωνα με την Corriere della Sera, σε τρεις μήνες θα παραδοθούν επίσημα στην Εισαγγελία του Μιλάνου οι καταθέσεις των 32 μαρτύρων υπεράσπισης του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας. Αμέσως μετά θα σταλούν ισάριθμες κλήσεις σε απολογία για ψευδομαρτυρία. Πρόκειται κυρίως για διάφορες καλλονές που υποστήριζαν ότι στην βίλα του Αρκορε οργανώνονταν μόνον πολυτελή δείπνα και δεν υπήρξε ποτέ καμία ερωτική συνεύρεση του Μπερλουσκόνι με κάποια τις προσκεκλημένες.
Η διαδικασία αυτή είναι επιβεβλημένη, λόγω του περιεχομένου της απόφασης για την υπόθεση, αν και δεν είναι βέβαιο πως όλοι οι μάρτυρες θα διωχθούν ποινικά, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα. Οι έρευνες θα επικεντρωθούν στις γυναίκες που ανέφεραν ότι «δεν έλαβαν ποτέ χρηματικά ποσά από τον Μπερλουσκόνι για να πάρουν μέρος στα πάρτι» που οργάνωνε, καθώς από προέκυψε το ακριβώς αντίθετο από τηλεφωνικές υποκλοπές. Μένει να εξακριβωθεί αν μπορεί να θεωρηθεί κίνητρο ψευδομαρτυρίας η καταβολή μηνιαίου «βοηθήματος» σε πολλές από τις κοπέλες από τον Μπερλουσκόνι.
Η κόρη του Καβαλιέρε από την άλλη, με γραπτή της ανακοίνωση γνωστοποίησε την απόφασή της να μην «κατέβει» στην πολιτική. Από την στιγμή που συνεχίζουν να δημοσιεύονται πληροφορίες σχετικά με τυχόν πολιτική στράτευση της Μαρίνα Μπερλουσκόνι δεν μπορούμε παρά να επαναλάβουμε όσα τονίσαμε και στο παρελθόν: πρόκειται για εικασίες που στερούνται παντελώς βάσης», είπε εκπρόσωπος της μεγαλύτερης κόρης του μεγιστάνα του Τύπου.
Ο εκπρόσωπος του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), Ρενάτο Μπρουνέτα εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις. «Δεν μου αρέσουν οι δυναστείες, ούτε μοναρχικού, ούτε και δημοκρατικού χαρακτήρα. Αν η Μαρίνα Μπερλουσκόνι θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική και έχει ικανότητες είναι ελεύθερη να το πράξει. Αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει ένα είδος διορισμού βάσει κληρονομικού δικαιώματος», τόνισε. Μέρος της κεντροδεξιάς βλέπει θετικά την ενδεχόμενη πολιτική στράτευση της 47χρονης που είναι επικεφαλής του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι. «Είναι ικανότατη και θα μπορούσαμε, επιτέλους, να έχουμε μια γυναίκα στην ηγεσία της κεντροδεξιάς», υπογράμμισε η συντηρητική βουλευτής Ντανιέλα Σαντανκέ, από της στενότερες συνεργάτιδες του Μπερλουσκόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση