GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινή δράση των υπ. Εργασίας-Προστασίας του Πολίτη για τη «μαύρη» εργασία

Με μικτά συνεργεία των Επιθεωρήσεων Εργασίας, του ΙΚΑ και της Οικονομικής αστυνομίας θα ελέγχεται πλέον η ανασφάλιστη εργασία. Σε αυ...


Με μικτά συνεργεία των Επιθεωρήσεων Εργασίας, του ΙΚΑ και της Οικονομικής αστυνομίας θα ελέγχεται πλέον η ανασφάλιστη εργασία. Σε αυτό συμφώνησαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Βρούτσης και Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή σύσκεψη, ώστε να ελεγχθεί η «μαύρη» εργασία.
Οι υπουργοί συμφώνησαν να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή του σχέδιο «Άρτεμις», το οποίο προβλέπει τη δραστηριοποίηση της οικονομικής αστυνομίας σε συντονισμό με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας, για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για «απαράδεκτη, σχεδόν εγκληματική, συμπεριφορά» και χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο υπουργείων ως «κρίσιμο συστατικό του σχεδίου Άρτεμις» το οποίο, όπως είπε, βαίνει προς οριστικοποίηση. Επίσης, προανήγγειλε τη ριζική αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών και τη καθιέρωση του φορολογικού πιστοποιητικού.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «πρόκληση για την ελληνική κοινωνία σε περίοδο οικονομικής κρίσης» την εισφοροδιαφυγή και τόνισε ότι η οικονομική αστυνομία θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας είναι επιφορτισμένοι περίπου 300 ελεγκτές του ΣΕΠΕ και 23 ελεγκτές της ειδικής υπηρεσίας ελέγχου ασφάλισης του ΙΚΑ, οι οποίοι καλούνται να ελέγξουν 700.000 ενεργές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ το 40% των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν το 2012 βρέθηκαν ανασφάλιστοι, ενώ παράλληλα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι οι απώλειες μόνο του ΙΚΑ από την αδήλωτη εργασία φτάνουν για το έτος 2012 τα 6 δισ. ευρώ. ert.gr

2 σχόλια

  1. Και ξαφνικά οι μ@λ@κες ξύπνησαν; (για τους κυβερνώντες μιλάω)
    6 δις οι απώλειες για το 2012, μια χρονιά αρκετά δύσκολη, μια χρονιά κρίσης!
    Τους υπολογισμούς τους να τους επεκτείνουν αρχής γενομένης από το 1991 έως σήμερα και να μας πουν!!
    Τότε, τις καλές εποχές που η οικοδομή δούλευε και κανένας δεν έβαζε το κεφάλι του μέσα να ρωτήσει: ρε μεγάλε ΙΚΑ σου βάζουν;
    Το αποτέλεσμα είναι, σήμερα να ψάχνουν τα χαμένα φορολογώντας υπέρμετρα κινητά και ακίνητα και άκρη να μην βγάζουν.
    Οι φωστήρες μας!!
    Από την άλλη πάλι σκέφτομαι ότι και αν είχαν δουλέψει σωστά και αν τα είχαν εισπράξει, θα τα είχαν τζογάρει στο χρηματιστήριο και πάλι δεν θα υπήρχε σάλιο.

    • (το όλα για τις τράπεζες το πήρατε χαμπάρι; Πήγα σήμερα να πληρώσω στην Δ.Ο.Υ. μια δόση και μου είπαν να πάω σε τράπεζα αφού προμηθευτώ τον εκατονταψήφιο κωδικό μου!!! Lol )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πολύ πολύ να κλείσουν και αυτές οι λίγες επιχειρήσεις που μείνανε και δίνουν εργασία σε κόσμο, γιατί πολύ απλά αν τους βάλουν πρόστιμα δεν θα μπορούν να τα πληρώσουν. Άλλωστε όπως είπαν και στο προηγούμενο σχόλιο τα λεφτά του ΙΚΑ που δίνανε οι ασφαλισμένοι από την εργασία τους τα φάγανε τα κοράκια του χρηματιστηρίου και σιγά τώρα που θα τα αφήσουν στο ΙΚΑ οσα μαζέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση