GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δασκαλόπουλος: Αυτή τη στιγμή οι εκλογές θα ήταν μοιραίες...

«Για ν’ αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κρίση χρειαζόμαστε δημοκρατική ομαλότητα, πολιτική σταθερότητα και κοινωνική σύμπνοια. Η ...


«Για ν’ αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κρίση χρειαζόμαστε δημοκρατική ομαλότητα, πολιτική σταθερότητα και κοινωνική σύμπνοια. Η πολιτική όξυνση και ο κοινωνικός διχασμός δεν συμφέρουν κανένα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος μιλώντας στην ημερίδα – διαβούλευσης «Η Μεταρρύθμιση του συστήματος αδειοδότησης έργων & δραστηριοτήτων».

«Εξάλλου, αυτή τη στιγμή οι εκλογές θα ήταν μοιραίες για την πορεία της οικονομίας και τις σχέσεις με τους ευρωπαίους εταίρους μας. Aρα, ουδείς υπεύθυνος πολιτικός φορέας είχε συμφέρον να τις επιδιώξει. Και οι πολίτες, σοφά δεν τις ήθελαν», πρόσθεσε.

«Ο ΣΕΒ αποδίδει πρωταρχική σημασία στην αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αν θέλουμε να κερδίσουμε το σύστημα της ανάκαμψης. Στην απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τα γραφειοκρατικά και άλλα βαρίδια που την εμποδίζουν να ανοίξει φτερά, να δημιουργήσει πλούτο και να δώσει δουλειές», σημείωσε.

«Στο πλαίσιο αυτό το ζήτημα της αδειοδότησης είναι πραγματικά ζωτικό –για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις. Και χαίρομαι που η σημερινή ημερίδα κατέδειξε ότι η επιχειρηματική κοινότητα και το κράτος είναι σε θέση να συνεργαστούν νηφάλια και δημιουργικά σε μια καίρια μεταρρύθμιση προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας. Η σημερινή εκδήλωση εντάσσεται στη θεσμική πρωτοβουλία του ΣΕΒ να ιδρύσει σε συνεργασία με 40 άλλους φορείς το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος –έναν ευέλικτο και αποτελεσματικό φορέα, που σκοπό έχει να εντοπίζει τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλες της τις εκφάνσεις και να προτείνει λύσεις», υπογράμμισε.

«Θεωρούμε, λοιπόν, ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει κάνει και κάνει τη δουλειά που του αναλογεί. Έχουμε ήδη υποβάλει στην πολιτεία πολλές ολοκληρωμένες μελέτες που δίνουν συγκεκριμένες λύσεις στα συγκεκριμένα προβλήματα. Προσδοκούμε ότι η βούληση, οι προθέσεις και οι εξαγγελίες εκ μέρους της κυβέρνησης θα γίνουν πλέον πράξη και θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς. Αλλά, το επιχειρηματικό περιβάλλον, η ανάκαμψη και η ανάπτυξη, δεν προσδιορίζονται μόνο από θεσμικά μέτρα και οικονομικές επιλογές. Η οικονομία, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ιδιαίτερα ευπαθής στις διακυμάνσεις του πολιτικού κλίματος. Πόσω μάλλον όταν η κατάσταση της οικονομίας, και της ίδιας της χώρας, παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αποτέλεσαν ένα μάθημα που αφορά όλους μας και ισχύει για όλους μας», πρόσθεσε.

«Οι μεγάλες αλλαγές είναι ακόμα μπροστά μας. Χρειαζόμαστε ένα καλά δουλεμένο και σωστά ιεραρχημένο πρόγραμμα πραγματικών μεταρρυθμίσεων. Το οποίο θα εκπέμπει σήμα αποφασιστικότητας και, ταυτόχρονα, θα πείθει για την αναγκαιότητά του χωρίς να διχάζει την κοινωνική πλειοψηφία. Έχουμε μπροστά μας πολλά προβλήματα ακόμη ν’ αντιμετωπίσουμε, μεγάλες οικονομικές δυσκολίες να υπερπηδήσουμε. Η κατάσταση της οικονομίας επιβάλλει ταυτόχρονα σύνεση και αποτελεσματικότητα, σεβασμό στους δημοκρατικούς κανόνες και συνέπεια στις αναγκαίες αλλαγές. Δεν είναι αργά για να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι, αν πέσει μαύρο στην οικονομία μας, όλοι ανεξαιρέτως θα βγούμε χαμένοι», κατέληξε. ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση