GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τράπεζα στη Θράκη εκβιάζει επαγγελματίες;

Σε εκβιασμούς υπόκεινται οι επαγγελματίες που συνεργάζονται με ιδιωτικές τράπεζες για τα προγράμματα «Εξοικονόμησης Κατ Οίκον». Μπο...


Σε εκβιασμούς υπόκεινται οι επαγγελματίες που συνεργάζονται με ιδιωτικές τράπεζες για τα προγράμματα «Εξοικονόμησης Κατ Οίκον».
Μπορεί οι πολίτες να ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορεί το κράτος να παρεμβάλλει υποχρεωτικά τις... τράπεζες και το δανεισμό για να υλοποιηθεί οι δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις κατοικίες, όμως φαίνεται ότι οι Τράπεζες ενεργούν αρκετά προκλητικά και εκβιάζουν και τους επαγγελματίες.
Αφορμή για την εκτίμηση αυτή είναι η αξίωση ιδιωτικής τράπεζες στη Θράκη που απαιτεί από τους επαγγελματίες που επιλέγει ο πελάτης, να διαθέτουν λογαριασμό όψεως στη συγκεκριμένη τράπεζα για να συνεργαστεί μαζί τους. Πέρα από το ανήθικο της απαίτησης υπάρχει και μια προφανής πρακτική δυσκολία αφού δεν είναι δυνατόν η κάθε επιχείρηση να υπόκειται όλη τη γραφειοκρατία που απαιτείται για τη δημιουργία λογαριασμού όψεως σε κάθε τράπεζα που υπάρχει.
Την Πέμπτη, υπάλληλος ιδιωτικής τράπεζας στην Κομοτηνή, απαίτησε από επαγγελματία με πρόταση σε εγκεκριμένο σχέδιο «εξοικονόμησης κατ΄οίκον» να ανοίξει λογαριασμό όψεως στη συγκεκριμένη τράπεζα. Στην απάντηση ότι δεν επιθυμεί και ότι οι υπόλοιπες τράπεζες συνεργάζονται χωρίς πρόβλημα, η απάντηση ήταν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα μπλοκάρει και δεν θα υλοποιηθεί !
Δεν είναι γνωστό αν όλα αυτά είναι σε γνώση των συναρμόδιων Υπουργείων ή αν πρόκειται για πρωτοβουλία κάποιων τραπεζών αλλά ο εκβιασμός είναι προφανής.
xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση