GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ημερίδα για την πρόληψη χρήσης ναρκωτικών

Ειδική ημερίδα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με την παρουσία και συμμετοχή της προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μ.Μαλλιώρη. «Ναρκωτικά. Πρόληψη και Θερ...


Ειδική ημερίδα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με την παρουσία και συμμετοχή της προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μ.Μαλλιώρη. «Ναρκωτικά. Πρόληψη και Θεραπεία» είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνουν ο Οργανισμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Προαγωγής της Υγείας «ΠΥΞΙΔΑ», την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Προγράμματα στην Κοινότητα & στο Δρόμο (πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης), για τη μείωση της ζήτησης εξαρτησιογόνων ουσιών». Επίσης, εντάσσεται στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125), στις 7 το απόγευμα.

Κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας χαιρετισμό θα απευθύνουν η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της ΠΥΞΙΔΑΣ Σίμος Δανιηλίδης. Θα ακολουθήσουν οι ομιλητές:

-Μάρω Βασσάρα, ψυχολόγος-επιστημονική υπεύθυνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της ΠΥΞΙΔΑΣ, με θέμα: «Οι υπηρεσίες που παρέχουν τα Κέντρα Πρόληψης στις Τοπικές Κοινωνίες».

-Μαρία Κυριακίδου, σχολική ψυχολόγος, αναπληρώτρια επιστημονική υπεύθυνη ΠΥΞΙΔΑΣ, με θέμα: «Σχολικά προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας».

-Κωνσταντίνος Γαζγαλίδης, νευρολόγος-ψυχίατρος, αναπληρωτής πρόεδρος Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ, συντονιστής ΟΚΑΝΑ Β.Ελλάδας, με θέμα: «ΟΚΑΝΑ, Προγράμματα Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης, Αποτελέσματα, Προοπτικές».

-Αγγέλα Μπολέτση, κοινωνιοθεραπεύτρια ΟΚΑΝΑ, με θέμα: «Υπηρεσία Κοινωνικής Εργασίας στην Κοινότητα και στο Δρόμο του ΟΚΑΝΑ».

-Σταύρος Τσακίρης, κοινωνιοθεραπευτής ΟΚΑΝΑ, με θέμα: «Στόχοι της Κοινωνικής Εργασίας στην Κοινότητα και στο Δρόμο».

-Θεόδωρος Σταυρόπουλος, κοινωνικός λειτουργός, στέλεχος ΟΚΑΝΑ, επόπτης Ομάδας Street-workers, με θέμα: «Κοινωνική Εργασία. Στοχευμένες Παρεμβάσεις. Συμμετοχικές Διαδικασίες. Κοινωνικά Οφέλη».

Τις εργασίες και τη συζήτηση θα συντονίζει η υπεύθυνη του Εξειδικευμένου Κέντρου Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη παρακολούθησης και συντονισμού υλοποιούμενων Ε.Π. ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης, Ελένη Χριστιά.

Πληροφορίες: ΠΥΞΙΔΑ (Επταπυργίου 151, Συκιές, 2310.202015, 2310.204453 – info@pyxida.org.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση