GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή Π. Μουτσινά στον Πρόεδρο της ΕΠΟ

 Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, σχετικά με την θεσμοθέτηση κινήτρων ...


 Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, σχετικά με την θεσμοθέτηση κινήτρων για την πάταξη της βίας του ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
Προς: τον Πρόεδρο της ΕΠΟ
κ. Γιώργο Σαρρή
Θέμα: «Θεσμοθέτηση κινήτρων για την πάταξη της βίας του ποδοσφαίρου»
Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή τη βράβευση της ποδοσφαιρικής ομάδας «Α.Σ. Ιωλκός» με το κύπελλο ήθους, που της απενεμήθη από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας βάση σχετικής προκήρυξης και για το λόγο ότι δεν τιμωρήθηκε (με αποβολή) κανείς ποδοσφαιριστής, παράγοντας ή προπονητής αυτής της ομάδας την περσινή περίοδο 2012 – 2013 σε καμία ποδοσφαιρική διοργάνωση, θα ήθελα να σας ζητήσω να ενισχύσετε τέτοιες πρωτοβουλίες που προωθούν το «ευ αγωνίζεσθαι» και αντιμάχονται τις βίαιες συμπεριφορές στον χώρο ευθύνης της ομοσπονδίας που προΐσταστε.

Το φαινόμενο της βίας στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο είναι ένα πρόβλημα για την αντιμετώπιση του οποίου, απαιτείται συνεχής εγρήγορση και συστηματικές προσπάθειες, ώστε να περιορισθεί και αν γίνεται να εξαλειφθεί στη χώρα μας.

Οι αιτίες αυτού του φαινομένου είναι πολλές και έχουν σχέση κατά τη γνώμη μου σε μεγάλο βαθμό, με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επηρεάζουν την κοινωνία. Όμως, αυτή η ερμηνευτική προσέγγιση δεν μπορεί να αποτελεί σε καμιά περίπτωση άλλοθι, για ότι κακό συμβαίνει στο χώρο αυτό.

Κάθε υπεύθυνος παράγοντας και φορέας, όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά συνολικά της πολιτείας, οφείλει να καταβάλλει ακόμη περισσότερες προσπάθειες, ώστε να σταματήσει η βία στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό.

Επειδή δε θεωρώ ότι, πέρα των όποιων κατασταλτικών μέτρων και ποινών που προβλέπονται και εφαρμόζονται, η μεγαλύτερη έμφαση πρέπει να δίνεται στη πρόληψη, σας καλώ και σας ζητώ να ενισχύσετε τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της ΕΠΟ, με την καθιέρωση και άλλων βραβείων και άλλων μη υλικών κινήτρων προς τις ομάδες και τους αθλητές όλων των κατηγοριών του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πάντα περιθώρια για αναβαθμισμένες δράσεις γύρω από αυτό το ζήτημα και θέλω να σας δηλώσω ότι ως Βουλευτής, θα είμαι στη διάθεσή σας για να στηρίξω οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία.

Με εκτίμηση,
Μουτσινάς Πάρις
Ανεξάρτητος Βουλευτής Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση